Les obres comencen ja

Inversió històrica al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú

El Ministeri de Foment invertirà 1,9 milions d'euros a la rehabilitació i millora de les instal.lacions

Els treballs de restauració dels dipòsits començaran dilluns de la setmana que ve, mentre que la licitació de les obres a la gran nau es preveuen que es realitzaran durant el 2016

Marc V. Pesquer Vilanova i la Geltrú 17-10-2015 9:56 Lectures 5657
Vista aèria del Museu del Ferrocarril de Vilanova. Museu del Ferrocarril

Vista aèria del Museu del Ferrocarril de Vilanova. Museu del Ferrocarril

El Ministeri de Foment destinarà més de 1,9 milions d'euros a rehabilitar i condicionar el Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú. Ahir divendres, 16 d'octubre, el Director General de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, Alberto García Álvarez, i el Secretari d'Estat d'Infraestructures Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, van signar el conveni que farà possible aquesta inversió, encara sense dates definides.

En una primera fase, es durà a terme la recuperació completa de la gran nau central i la rehabilitació dels tres dipòsits d'aigua. Aquestes obres compten amb un pressupost de 48.000€. Els treballs de restauració dels dipòsits començaran dilluns de la setmana que ve, mentre que la licitació de les obres a la gran nau es preveuen que es realitzaran durant el 2016.

La nau, construïda el 1881 i actualment en desús, mostra evidents signes de deteriorament a la teulada. En el seu interior hi ha runes i ferralla. La rehabilitació permetrà recuperar els 1706 metres quadrats de la nau per a l'exposició i ús museístic.

La directora del museu Pilar Garcia ha manifestat la voluntat que el museu esdevingui un centre de referència d'oci i divulgació del ferrocarril. Segons la directora, aquesta inversió potencia de manera important el Museu del Ferrocarril, i confia que pugui atraure públic que permeti equiparar-se a d'altres museus europeus, que reben més de 400.000 persones a l'any. Aquesta xifra suposa multiplicar per deu el nombre de visitants actuals.

Alberto García ha destacat la necessitat d'ampliar el museu per atraure visitants, que justifiqui un desplaçament per conèixer el museu, i connectar-los no només a la història, sinó també al present i al futur del ferrocarril.

Els fons provenen del tant per cent cultural obligatori que s'aplica a totes les obres públiques. L'1,5% d'aquestes obres es destina a actuacions de recuperació històrica i patrimonial.

A més de la inversió al museu vilanoví, també es destinarà 1,5 milions d'euros al Museu del Ferrocarril de Delicias. Aquestes inversions, segons Gómez-Pomar, són una aposta pel ferrocarril i la recuperació patrimonial i arquitectònica del país.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No