Consell Comarcal

S'obre la convocatòria dels XXI Premis Eugeni Molero de Periodisme i Albert Virella i Bloda d'Investigació Comarcal

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-12-2016 8:06 Lectures 2800
Premis Eugeni Molero de Periodisme i Albert Virella i Bloda d'Investigació Comarcal. EIX

Premis Eugeni Molero de Periodisme i Albert Virella i Bloda d'Investigació Comarcal. EIX

El Consell Comarcal del Garraf ha obert la convocatòria dels XXI Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal. El termini per presentar treballs finalitza el 28 d’abril de 2017, i els guanyadors es donaran a conèixer al maig en un acte públic. Els guardons, de periodicitat biennal, mantenen les sis categories de l’anterior edició, quan van ser renovats.

Periodisme escrit – Poden optar a aquest premi els articles i reportatges relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa en format imprès o digital, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.

Periodisme audiovisual (ràdio i televisió) – Poden optar a aquest premi els reportatges, programes i vídeos relacionats amb la comarca del Garraf, que s’hagin enregistrat i emès per ràdio i televisió, o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.

Periodisme gràfic – Poden optar a aquest premi les fotografies o reportatges fotogràfics (màxim 3 fotos) relacionats amb la comarca del Garraf, publicats a la premsa o en portals o blogs d’internet. Dotat amb 2.000 euros.

Estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual – Pot optar a aquest premi qualsevol treball periodístic relacionat amb la comarca del Garraf i realitzat per estudiants de graus de Periodisme o Comunicació Audiovisual, en qualsevol format, que no hagi estat publicat o emès en un mitjà de comunicació. Dotat amb 1.000 euros.

Investigació – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. Els treballs han de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. Dotat amb 2.000 euros.

Investigació per a estudiants de batxillerat – Poden optar a aquest premi estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. Els treballs han d’estar realitzats exclusivament per alumnes de batxillerat dels instituts d’estudis de secundària de la comarca del Garraf. Dotat amb 1.000 euros, 600 per a l’alumne i 400 per al centre educatiu.

Els treballs per a les categories de periodisme s’han d’haver publicat o emès entre l’1 de gener de 2015 i el 30 de març de 2017, excepte en el cas dels estudiants, que han de presentar treballs que no hagin estat publicats o difosos a través d’un mitjà de comunicació.

Pel que fa als Premis d’investigació, els treballs han d’estar realitzats entre l’1 de gener de 2015 i el 30 de març de 2017.

Els treballs es poden haver publicat o emès en qualsevol idioma. En cas que no siguin en català o castellà, s’ha d’aportar una traducció en qualsevol d’aquestes dues llengües.

Reconeixement al treball periodístic i d’investigació

Amb aquesta nova convocatòria, el Consell Comarcal del Garraf vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb la comarca, i vol donar suport a aquelles persones i joves que amb el seus treballs periodístics o d’investigació promocionen i donen a conèixer el territori.

El Consell Comarcal del Garraf convoca des de l’any 1992 els Premis Eugeni Molero de Periodisme i Investigació Comarcal en homenatge i memòria d’un dels periodistes més rigorosos i compromesos de la comarca, impulsor de nombrosos projectes en l’àmbit cultural i col·laborador en diferents publicacions.

Fins a l’any 2011 els premis eren anuals, i a partir del 2014 van passar a ser biennals. En la darrera edició es va incorporar un recordatori i reconeixement a la figura d’Albert Virella i Bloda, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès.

Els guardons compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics del Museu Víctor Balaguer i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No