Festival de Cinema Fantàstic

El Festival de Sitges 2018 celebrarà els 50 anys de '2001: una odissea de l'espai' de Kubrick

Sala creu que l'edició dels 50 anys acabarà amb un 10% més d'entrades venudes respecte 2016

ACN/ Pere Francesch Sitges 10-10-2017 18:39 Lectures 1331
2001: una odissea de l'espai. EIX

2001: una odissea de l'espai. EIX

El Festival de cinema de Sitges del 2018 celebrarà els 50 anys de la pel·lícula de culte '2001: una odissea de l'espai' de Stanley Kubrick. Així ho ha anunciat el director del certamen Ángel Sala, qui ha destacat que és una pel·lícula que està molt d'actualitat amb l'exploració de l'espai i què es l'univers. El director del Festival de Sitges ha considerat que Kubrick és el millor director de la història i '2001: una odissea de l'espai', la millor pel·lícula. Un dels grans temes de la pròxima edició també serà la mort de la realitat. Fins aquest dilluns al Festival de Sitges s'han venut ja 58.467 entrades, mentre que el dilluns del certamen de l'any 2016 s'havien venut 53.383 entrades. En aquest sentit, Sala creu que s'acabarà aquesta 50a edició amb un 10% més d'entrades venudes.

Un dels grans temes de la pròxima edició serà sobre la mort de la realitat. Segons Sala, la societat està mediatitzada per opinions que circulen pel ciberespai, amb informació als núvols o la falsa veritat. "La veritat està en perill, no se sap molt bé on és la realitat, ja que hi ha hiperinformació i la opinió a Twitter o Facebook es converteix en dogma i no respon a res real", ha assenyalat. Ha afirmat que això ho va premonitzar el cinema des dels seus inicis.

L'altre tema és el film de Kubrick, que complirà 50 anys. Sala ha recordat que fa 10 anys ja es va parlar de la pel·lícula '2001: una odissea de l'espai', una pel·lícula, ha manifestat Sala, que està molt d'actualitat amb l'exploració de l'espai i què es l'univers. El director del Festival de Sitges ha considerat que Kubrick és el millor director de la història i '2001: una odissea de l'espai', la millor pel·lícula. Intentaran que participi al certamen la Fundació Kubrick.

Més d'un 10% d'entrades venudes

Un any més el certamen està augmentant en un 10% el nombre d'entrades venudes i s'afegeix a l'increment dels anys anteriors. "Portem ja tres anys d'increments importats de l'assistència del certamen i és una bona notícia tenint en compte la situació. Està fent molt bon temps, però la situació política feia tenir un cert temor pel que fa l'assistència de la gent, no per pànic ni terror, sinó per un tema d'atenció". Tot i això, ha indicat que els espectadors estan pel cinema i pel fantàstic. "Al final estarem amb un 10% més de les entrades venudes", ha afegit.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent