DO Penedès

Erotisme i vi es fusionen de nou al Penedès

A partir de l’èxit assolit en la primera edició, es planteja un nou certamen on escriptors d’arreu del territori són convidats a conèixer i visitar els cellers, la gastronomia i el territori de la DO Penedès

Redacció Vilafranca del Penedès 15-02-2018 10:30 Lectures 3177
Concurs de Relats Eròtics DO Penedès 2018. EIX

Concurs de Relats Eròtics DO Penedès 2018. EIX

Arrenca la segona edició del Concurs de Relats Eròtics DO Penedès 2018, un certamen literari on els vins i els Clàssics Penedès adquireixen un protagonisme singular a partir de integrar-se en relats eròtics. A partir de l’èxit assolit en la primera edició, es planteja un nou certamen on escriptors d’arreu del territori són convidats a conèixer i visitar els cellers, la gastronomia i el territori de la DO Penedès, com a font d’inspiració per a l’escriptura d’un relat de temàtica eròtica, on el vi Penedès i el seu territori en formin part.

Per continuar donant a conèixer la zona vitivinícola del Penedès i la seva forma d’elaboració de vins i Clàssics Penedès, les bases incorporen elements a tenir en compte en els relats com poden ser vocabulari del mon vitivinícola, varietats del Penedès o cellers de la DO Penedès. Enguany, el lliurament dels premis es farà el 29 de juny de 2018, en un celler emblemàtic de la DO Penedès.

Per Francesc Olivella, director de la DO Penedès: “L’èxit de participació en la primera edició,  amb 67 relats, i la qualitat dels mateixos, ens anima a seguir apostant des de la DO Penedès per aquest certamen,  que marida perfectament literatura i vi, fent del vi  un element més de la cultura, com sempre hem reivindicat des de la nostra  DO”.

Al llarg del primer semestre de 2018 s’organitzaran actes de lectura dels finalistes de l’edició del 2017, sempre maridats amb la degustació d’un vi DO Penedès. Igualment es preveu l’edició i presentació d’un llibre que contindrà el conjunt dels relats finalistes de la primera edició.

La representant de la fundació Futura Local, entitat impulsora del concurs, Maria Josep Tuyà, ha destacat que “fins ara no s’havien recollit en cap esdeveniment literari, les intenses sensacions d’erotisme i sensualitat que transmeten els nostres vins, sent així una idea interessant per la promoció de la comarca, el vi i l’escriptura”.

El  jurat estarà format per professionals del món vinícola o literari com Joan Bruna, Sebastià Bennasar, Pilar Blasco, Susana Aluja, Lluís Delgado, Ramon Nadal, Ruth Troyano i Anna Vicens.

Les obres podran presentar-se fins a la mitjanit del 30 d’abril de 2018 com a data i hora límits. Les bases es poden trobar a les webs www.futuralocal.org i www.dopenedes.cat.

El concurs premiarà als tres millors relats amb les següents dotacions i obsequis:

1r premi: 500€, 12 copes Riedel i un lot de 12 vins, gentilesa de la DO Penedès i Euroselecció

2n premi: Experiència enoturística “12 Hores al·lucinants al Penedès”, 12 copes Riedel i un lot de 6 vins, gentilesa de Tastavins Penedès, Euroselecció i DO Penedès

3er Premi: Un sopar per a dues persones a Casa Joan de Vilafranca del Penedès, 12 copes Riedel i un lot de 3 vins, gentilesa de Euroselecció i DO Penedès.

El Concurs de Relats Eròtics DO Penedès és una proposta de la fundació Futura Local amb el patrocini principal de la DO Penedès, i la col·laboració de Euroselecció, Tastavins Penedès, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Incavi, Restaurant Casa Joan i Santi Presas.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No