Crisi del periodisme

El setmanari DV, antic Diari de Vilanova, tanca l'edició i acomiada tota la plantilla

L'empresa editora ha acomiadat la desena de treballadors que tenia i aquest divendres ja no sortirà al carrer l'edició en paper del diari

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-05-2018 21:13 Lectures 11973
El setmanari DV, antic Diari de Vilanova, tanca l'edició i acomiada tota la plantilla. EIX

El setmanari DV, antic Diari de Vilanova, tanca l'edició i acomiada tota la plantilla. EIX

El setmanari local DV, antic Diari de Vilanova, ha acomiadat aquest dijous la desena de persones que integraven la seva plantilla i aquest divendres ja no sortirà al carrer l'edició en paper del diari. Els ja extreballadors de l'empresa, que han preferit no fer cap tipus de declaració al respecte, han rebut la comunicació de l'acomiadament aquest mateix dijous, tot i que en les darreres setmanes ja havien conegut els problemes de viabilitat de l'empresa.

Precisament ara fa justament un any que la direcció del mitjà acomiadava 10 treballadors i el Diari de Vilanova abandonava la seva seu de Neàpolis. Des d'aquell moment, l'edició en paper del setmanari va seguir sortint als quioscos, però sota la marca DV i sense la reconeguda capcelera del Diari de Vilanova, que havia estat embargada per Hisenda pels deutes pendents de l'empresa. L'editor del Diari de Vilanova havia creat altres dues empreses per intentar donar oxígen a aquesta nova etapa del diari, que s'ha tancat avui, segons fonts properes a l'empresa.

Des d'aquell moment, ara fa un any, el Diari de Vilanova es deixava de publicar amb el nom dels darrers 167 anys i ho començava a fer com a DV, el nom que havia utilitzat a les xarxes des del setembre de 2015, quan la nova propietat es va fer càrrec del mitjà, fins aquell moment, el degà de la premsa estatal. La supressió de la històrica capçalera estava forçada per la seva situació econòmica.

El maig de 2017, extreballadors de l'empresa explicaven que l'editor del Diari de Vilanova havia rebut unes setmanes abans dels acomiadaments un requeriment d'Hisenda per la creació un grup d'empreses per tal de poder fer ingressos al grup sense passar per l'empresa endeutada, Edicions Comarca 17, i els conseqüents embargaments. La plantilla acomiadada ara fa un any va descobrir un document on es projectava aquest nou diari, a l'staff del qual no s'incloïa cap dels seus noms. Al demanar comptes a l'empresa, aquesta els hi va comunicat l'acomiadament.

El Diari de Vilanova ha arrossegat seriosos problemes econòmics en els darrers anys. De fet, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú havia donat un ultimatum a l'editor per pagar el deute que tenien pel lloguer de Neàpolis o abandonar les instal·lacions que ocupaven des de fa més de dos anys. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No