Crisi als mitjans

Comunicat de l'Associació de Periodistes del Garraf sobre la situació del Diari de Vilanova

Associació de Periodistes del Garraf. EIX

Associació de Periodistes del Garraf. EIX

La junta directiva de l’Associació de Periodistes del Garraf és conscient de la complicada situació que travessen des de fa anys molts mitjans, públics o privats, a causa d’un context de crisi econòmica i de model. Quan a això se li suma una mala gestió, pot desembocar en situacions com la que viu el Diari de Vilanova.

En referència als fets de les darreres setmanes al voltant del periòdic degà de la premsa a l’Estat, volem expressar el següent:

-Des de l’APG donem el nostre suport i ens solidaritzem amb la plantilla del Diari de Vilanova, que després de molts anys treballant-hi ha estat acomiadada. En aquest sentit, secundem el comunicat fet públic la setmana passada pels treballadors i les treballadores d’Edicions Comarca 17. També volem mostrar la nostra preocupació per les condicions amb què s’han produït els acomiadaments, amb diverses mensualitats pendents i sense cobrar indemnitzacions i liquidacions.

-Emplacem l’editor Isidre Cunill a donar explicacions públiques sobre el canvi d’empresa editora del Diari de Vilanova i sobre la desaparició de la històrica capçalera després de 167 anys, especialment per deferència a la seva comunitat de lectors.

-Apel·lem a la responsabilitat de les administracions públiques de cara a la ciutadania, i les instem a reflexionar sobre les relacions que mantindran amb la nova editora del DV atenent els antecedents i les circumstàncies de la desaparició del Diari de Vilanova (acomiadaments, impagaments a treballadors i proveïdors, també públics).

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!