SINGULART

La vilanovina Belén Cabanes ballarà als jardins de Can Papiol amb la pianista Marina Rodríguez

L'espectacle Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles s'emmarca en el programa de suport a la creació SINGULART

La vilanovina Belén Cabanes ballarà als jardins de Can Papiol amb la pianista Marina Rodríguez. EIX

La vilanovina Belén Cabanes ballarà als jardins de Can Papiol amb la pianista Marina Rodríguez. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els jardins del Museu Romàntic Can Papiol acolliran aquest dissabte l'actuació de l'artista vilanovina Belén Cabanes, amb l'espectacle “Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles”. Cabanes i la pianista Marina Rodríguez oferiran un recital de ball, piano i castanyoles en dues funcions, una a les 21 h, que ja ha exhaurit les entrades, i una altra a les 23 h.

La proposta escènica es proposa apropar el piano i la castanyola al públic de manera pedagògica. Per aquest motiu Belén Cabanes i Marina Rodríguez han ideat un concert que combina el so de diverses tipologies de castanyoles amb el so del piano.

Interpretaran música dels segles XVIII al XX amb autors com Johann Sebastian Bach, Mateo Albéniz, Pare Antoni Soler, Muzio Clementi, F. Joseph Haydn, W. Amadeus Mozart, Enric Granados, Joaquim Malats o Manuel de Falla.

D'altra banda, recuperen un tango de Joan Flotats (1904-1989), compositor i pianista del Bages que va treballar als teatres i acadèmies de ball del Paral·lel de Barcelona, i amb el que s'evocarà el món del ball de l'època.

Cabanes i Rodríguez ja van crear juntes l'espectacle “Ocells d'Ivori” l'any 2011. Ara en proposen una versió més didàctica, presentada el 2015 al Museu de la Música de Barcelona.

Amb les percussions petites però de gran sonoritat de les castanyoles i el so agombolant del piano han creat un programa en el qual hi són benvinguts diversos estils. A través de castanyoles de diferents mides i materials els reinterpretaran, seguint lliurement una tradició que es remunta a l'escola bolera del segle XVIII, i fins a l'aportació de José de Udaeta, amb qui han treballat les dues intèrprets.

L'obra s'emmarca en el programa de suport a la creació, SINGULART.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local