Notícies falses

Brussel·les crearà un "sistema d'alerta ràpida" de 'fake news' de cara a les eleccions europees

L'executiu europeu pretén duplicar el pressupost del servei d'exteriors per combatre les notícies falses

ACN/ Natàlia Segura Brussel·les 05-12-2018 15:04 Lectures 3443
Fake news. EIX

Fake news. EIX

Brussel·les crearà un "sistema d'alerta ràpida" de 'fake news' de cara a les eleccions europees. L'executiu europeu ha anunciat aquest dimecres que establirà aquest mecanisme comú al març del 2019 "per generar alertes" sobre notícies falses "en temps real" i facilitar l'intercanvi d'informació entre els estats membre i les institucions europees. Segons la Comissió Europea, se centraran en "una comunicació proactiva i objectiva dels valors i les polítiques de la Unió". El pla de la CE per "protegir-se" d'atacs als comicis del 2019 també inclou doblar el pressupost del Servei d'Acció Exterior de la UE per combatre les notícies falses. A més d'enfortir la unitat diplomàtica europea amb 5 milions d'euros, Brussel·les es proposa reforçar la plantilla amb uns 50 treballadors especialitzats més.

"Una democràcia sana ha d'estar basada en un debat públic obert, lliure i just. El nostre deure és protegir aquest espai i no permetre que ningú propagui desinformació que alimenta l'odi, la divisió i la desconfiança en la democràcia", ha defensat l'Alta Representant de la UE a l'exterior, Federica Mogherini.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans