Notícies falses

Brussel·les crearà un "sistema d'alerta ràpida" de 'fake news' de cara a les eleccions europees

L'executiu europeu pretén duplicar el pressupost del servei d'exteriors per combatre les notícies falses

ACN/ Natàlia Segura Brussel·les 05-12-2018 15:04 Lectures 3213
Fake news. EIX

Fake news. EIX

Brussel·les crearà un "sistema d'alerta ràpida" de 'fake news' de cara a les eleccions europees. L'executiu europeu ha anunciat aquest dimecres que establirà aquest mecanisme comú al març del 2019 "per generar alertes" sobre notícies falses "en temps real" i facilitar l'intercanvi d'informació entre els estats membre i les institucions europees. Segons la Comissió Europea, se centraran en "una comunicació proactiva i objectiva dels valors i les polítiques de la Unió". El pla de la CE per "protegir-se" d'atacs als comicis del 2019 també inclou doblar el pressupost del Servei d'Acció Exterior de la UE per combatre les notícies falses. A més d'enfortir la unitat diplomàtica europea amb 5 milions d'euros, Brussel·les es proposa reforçar la plantilla amb uns 50 treballadors especialitzats més.

"Una democràcia sana ha d'estar basada en un debat públic obert, lliure i just. El nostre deure és protegir aquest espai i no permetre que ningú propagui desinformació que alimenta l'odi, la divisió i la desconfiança en la democràcia", ha defensat l'Alta Representant de la UE a l'exterior, Federica Mogherini.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No