Festivals d'estiu

El Festival Jardins Terramar suma Luis Fonsi, Joan Baez, Morat i la Família Super3 al cartell (vídeo)

El Festival, del 19 de juliol al 4 d’agost, amplia els espais i la programació amb el Pop Up, un nou concepte de mercat dedicat a l’artesania, la gastronomia i la música i l’art

Bàrbara Scuderi Sitges 26-03-2019 13:03 Lectures 3244
Luis Fonsi, Joan Baez, Morat i la Família Super3. Eix

Luis Fonsi, Joan Baez, Morat i la Família Super3. Eix

Luis Fonsi, un dels artistes llatins internacionals més actius, anuncia la seva nova gira passant per Sitges. El porto-riqueny oferirà els darrers temes de Vida, un nou disc que recull les peces més singulars del seu repertori. Una estrella als Jardins de Terramar, que no precisa gaires presentacions, pel ressò de tots els seus èxits i guardons. El concert serà el 20 de juliol, l’endemà de l’obertura de portes del certamen. L’eclecticisme del Festival Jardins de Terramar d’aquesta manera, continua sumant noves confirmacions. Carles Gilibets ha avançat les noves veus que s’incorporen a una proposta, que combina les actuacions de l’auditori amb un espai nou, el Pop Up, i el Village, ja present en les edicions anteriors, com un escenari de petit format.

Una altra de les noves cites anunciades, és la mítica compositora Joan Baez. La dama del folk, sempre compromesa amb les causes socials, els drets humans i la cançó protesta, presentarà Fare Thee Well Tour, el 25 de juliol, recordant la peça homònima de 1960 amb que era rebuda en grans i petits escenaris. Una oportunitat inèdita, que evoca passat i present, doncs la progressió de Baez en la música continua sent sempre actualitat. Gilibets, director del Festival, anunciava les grans figures del cartell el passat dimarts, des dels mateixos Jardins de Terramar, on s’acollirà també l’exposició que celebra el Centenari de la Ciutat-Jardí sitgetana. “Sumar artistes com Baez, i també el Duo Dinàmico en el que pot ser la seva darrera gira, l’any del Centenari és tot un privilegi, al costat de la Família Super3, amb que mantenim un espai familiar dins del festival per als més petits”.

Els reptes del Festival s’amplien. I al cartell anunciat ara se suma també la formació colombiana Morat, coneguda i seguida per un públic jove, a partir dels singles que s’han anat descobrint del seu treball discogràfic, Balas perdidas i el seu pas per la televisió.

El diumenge 21 de juliol el torn és pel públic familiar, amb La família Super3 a l’illa de les tortugues, amb La Nenúfar, la Matoll, l’Àlex, el Pau, els Fluski, el Dan, la Pati Pla, el Sr. Pla i el Rick, tots els mítics personatges del Super3, que protagonitzen un espectacle visual i musical amb les cançons més conegudes i exitoses de la seva trajectòria. D’aquesta manera, els nous anuncis se sumen a una programació que, poc a poc, va presentant un Festival fidel al seu objectiu: dirigir-se a un públic divers, que pot passejar-se per diferents estils musicals. George Benson (26 de juliol), Rick Astley (27 de juliol), God Save The Queen (30 de juliol), Hombres G (31 de juliol), Melendi (1 d'agost), el Dúo Dinámico (3 d'agost) i Niña Pastori (4 d'agost) són la resta de grans estrelles ja anunciades.

A més, l’ampliació del Festival amb el Pop Up, oferirà més actuacions musicals cada dia, a partir de les set de la tarda. Una programació que es manté coordinada per l’entitat sitgetana La Palmera Torta. El Pop Up és una mostra d’artesania acompanyada d’una variada oferta gastronòmica, exposicions d’artistes a l’aire lliure i actuacions de formacions locals. Serà d’accés gratuït per a tothom i no se solaparà amb les actuacions centrals de cada nit. “Es tracta de guanyar un espai per al talent local, que pugui gaudir tothom”. Una manera d’obrir el festival a un nou públic i afegir una proposta més al lleure relacionat amb l’art, durant gairebé vint dies.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No