Càncer infantil

El Festival Jardins Terramar de Sitges organitza el Sopar de la Lluna

La recaptació d’aquesta cita solidària, que s’organitza amb la col·laboració d’Estela Campañá i Xavier Lahoz, es donarà a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil

Redacció Sitges 14-01-2019 19:22 Lectures 1879

Coincidint amb el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer Infantil, el proper 15 de febrer, el Festival Jardins de Terramar de Sitges -que enguany tindrà lloc del 19 de juliol al 4 d'agost als jardins centenaris de Sitges, organitza l'acció solidària d'aquesta edició conjuntament amb Estela Campañá i Xavier Lahoz, organitzadors de la solidaria Cursa de la Lluna Plena de Sitges. La recaptació del sopar, que es farà al Hotel Melià Sitges, es destinarà a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

El Sopar de la Lluna neix per sumar-se a la lluita contra el càncer infantil i convertir- se en un acte de referència a Sitges i a tota la comarca del Garraf- Penedès. El preu del menú serà de 48€ per persona i la reserva es pot fer a partir d’aquest dimarts a través de www.ticketea.com.

El 15 de febrer se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància dels desafiaments als quals s’enfronten els nens, els adolescents i les seves famílies. També es pretén que tots els nens del món tinguin accés a un diagnòstic i tractament adequats.

Sobre el càncer infantil

El càncer infantil és molt diferent al dels adults. Tal com descriu l’Hospital Sant Joan de Déu, “té una incidència molt més baixa, no es pot prevenir, requereix teràpies diferents i respon als tractaments també de manera molt diferent”. Per aquest motiu, “els resultats de les recerques del càncer d'adult no es poden extrapolar al càncer infantil i cal impulsar recerques específiques”.

A l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, cada vegada que es diagnostica un cas nou, els investigadors analitzen al laboratori les característiques del tumor per acordar el pronòstic amb els metges i determinar conjuntament la millor estratègia terapèutica per combatre la malaltia.

Fruit del treball conjunt entre investigadors i oncòlegs, s’ha aconseguit en els últims deu anys, entre altres èxits, desenvolupar models animals de diversos tumors, pas imprescindible per testar nous fàrmacs i tractaments. També s’han desenvolupat assajos clínics pioners, com el de pacients amb glioma difús de tronc —un tumor actualment sense cura— o l'iniciat per preservar l'ull dels infants afectats pel retinoblastoma, un tumor ocular que només afecta la població infantil. També es treballa en un nou assaig per a pacients amb neuroblastomes molt agressius, amb l'objectiu d'estudiar l'efectivitat d'un medicament indicat per a una altra malaltia i que l’Hospital ha descobert que pot aturar el creixement d'aquest tumor.

Com a resultat d’aquest treball, els índexs de supervivència dels pacients de l’hospital cada vegada són més elevats i, en els casos en què la curació no és possible, els nens afectats viuen més temps i amb millor qualitat de vida.

Cursa de la Lluna Plena

La cursa solidària va néixer en record de Pol Lahoz, un jove jugador de bàsquet, apassionat dels esports nàutics, de la muntanya i de l’esquí que va morir el 15 d’octubre de 2012 després de lluitar contra un Sarcoma d’Ewing, un tipus de càncer infantil que li havien diagnosticat els metges amb 14 anys.

Els pares d’en Pol, Xavier Lahoz i Estela Campañá, organitzen a Sitges des de fa sis anys aquesta cursa per il•luminar el futur d'altres nois i noies en un acte en què esport i solidaritat lluiten a favor de la recerca oncològica.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament