Curtmetratges

La cinquena edició d'El Rotllo d’en Roig creix i amplia les fronteres

El concurs de curtmetratges es durà a terme del 23 al 26 de maig

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-05-2019 14:06 Lectures 2314
La cinquena edició d'El Rotllo d’en Roig creix i amplia les fronteres. EIX

La cinquena edició d'El Rotllo d’en Roig creix i amplia les fronteres. EIX

La cinquena edició d'El Rotllo d’en Roig creix i amplia les fronteres. La nova edició del concurs de curtmetratges fets en un cap de setmana busca incentivar la creativitat, l'originalitat i el treball en equip. El concurs s’adreça a tothom que tingui ganes de gaudir d’una experiència divertida i intensa i després de cinc edicions, arriba a Vilanova i la Geltrú amb un format consolidat i ganes d'atraure participants i espectadors de tota la regió: "ens fa molta il·lusió arribar a aquesta cinquena edició fent un certamen d'aquestes caracteristiques, ja que la cultura gratuïta és difícil de fer viable", destaca Sergi Rigol Roig, responsable del Rotllo d'en Roig.

El concurs creix en aquesta edició gràcies a l'increment de la dotació econòmica dels premis i la creació d'un premi nou per votació popular que posa en valor un dels trets més característics del festival, el públic: el primer premi arriba als 600€ i serà atorgat per un jurat format per Marta Ferrer, Ginesta Guindal, John G, David Sanz i Julia Barceló. En la present edició hi haurà un nou premi del públic, que es concedirà amb els vots dels assistents a la projecció i que estarà dotat de 300€. Finalment el premi Miquel Porter i Moix, concedit per cineclubs d'arreu de Catalunya, tindrà una dotació de 150€. A més a més, tots els premis aniran acompanyats d’un workshop gratuït a la Catalonia Film School.

Com en les edicions anteriors, els curtmetratges han de tenir una durada màxima de 3 minuts i han de contenir els 3 conceptes claus obligatoris. Amb aquest objectiu, els equips tenen 75 hores per a gravar i editar, que comencen amb la publicació dels tres conceptes claus el dijous 23 de maig a les 21h i finalitzen el diumenge 26 de maig a les 24h. Les inscripcions es podran realitzar a través del web www.elrotllo.org fins el mateix dia 23 de maig.  La gala de projecció dels curtmetratges i la posterior entrega de premis tindrà lloc el dia 29 de juny a Vilanova i la Geltrú.

Des de l'organització del concurs, Sergi Rigol Roig recorda que El Rotllo d'en Roig "parteix de l'homenatge a Francesc Roig i Toqués", impulsor del Museu de Curiositat Marineres de Vilanova i la Geltrú, actualment a l'Espai del Far, i un prolífic "cineísta" que va fer curtmetratges de temàtiques diverses i enregistraments de la Vilanova de l'època. Roig i Toqués va participar i guanyar en diverses edicions el concurs El Rotllo, una proposta dels anys 60 adreçada als cineastes amateurs i que comptava amb la participació de diversos vilanovins. Com a homenatge a Roig i Toqués i aquell concurs, fa cinc anys va posar-se en marxa El Rotllo d'en Roig, que enguany arriba a la cinquena edició amb l'esperit de superar les fronteres locals i atreure participació d'arreu de la demarcació de Barcelona.

Avui s'ha fet pública la imatge gràfica que acompanyarà aquest any El Rotllo d'en Roig, que ha estat obra dels dissenyadors vilanovins Chema Peral, Miguel Porlan i David Ricart.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No