Festa Major 2019

La Barraca de la Festa Major de Vilafranca escalfa motors per la Penjada d’Estelades d’enguany

Crim, Fundación Tony Manero i Pupil·les actuaran aquest dissabte a Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 20-08-2019 12:41 Lectures 2567
La Barraca de la Festa Major de Vilafranca escalfa motors per la Penjada d’Estelades d’enguany. EIX

La Barraca de la Festa Major de Vilafranca escalfa motors per la Penjada d’Estelades d’enguany. EIX

Aquest dissabte 24 d’agost se celebrarà la XXIV Penjada d’Estelades a Vilafranca, organitzada per la Barraca de la Festa Major Popular i per l’Esquerra Independentista, amb les actuacions musicals de Fundación Tony Manero, Crim i Pupil·les i del PD, Format C.

La XXIV Penjada d’Estelades començarà a les 21h amb el ja tradicional taller d’estampació de mocadors de la Festa Major, organitzada pel Casal Popular de Vilafranca i destinat a infants i joves. A partir de les 22.45h es donarà inici al concert de rap electrònic del grup valencià Pupil·les, que a través de les seves lletres reivindicatives i festives posarà el toc feminista a la festa.

A les 24h en punt, es durà a terme la penjada de dues Estelades als campanars de Santa Maria i un espectacle pirotècnic. Seguidament iniciaran els concerts del grup de punk rock català Crim, d’origen tarragoní i que aquest últim any han estat de gira pels Estats Units i per Europa, i de Fundación Tony Manero, referents a Catalunya del disco-funky. La festa acabarà amb el PD Format C.

Des de fa tres anys, la Penjada d’Estelades i la Barraca de la Festa Major Popular, compten amb el protocol feminista No és no i un punt lila propi, destinat a la prevenció i abordatge de les agressions masclistes, elaborat conjuntament amb l’organització feminista La Ruda i amb les organitzacions que conformen la Coordinadora de l’Esquerra Independentista de Vilafranca. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament