La Barraca

Denuncien agressions sexuals a la festa major popular de Vilafranca

El punt lila de l'entitat La Barraca ha comptabilitzat almenys nou incidents

ACN Vilafranca del Penedès 26-08-2019 13:08 Lectures 4311
Imatge de la primera festa de La Barraca de Vilafranca del Penedès. La Barraca

Imatge de la primera festa de La Barraca de Vilafranca del Penedès. La Barraca

L'entitat La Barraca de Vilafranca del Penedès ha denunciat sis agressions de tipus sexual durant la celebració de la festa major popular, aquest dissabte. Segons dades recollides pel punt lila, es va haver d'atendre tres noies que van denunciar agressions de tres homes diferents i les voluntàries van detectar almenys tres incidents més, protagonitzats per un quart home. Posteriorment, l'organització ha tingut coneixement de tres casos més d'agressions en espais allunyats de la zona de festa. "Amb tot el que va passar ha quedat clar que la festa major popular de Vilafranca no està exempta d'agressions i comportaments masclistes i s'ha fet encara més evident la necessitat vital dels punts liles a tots els espais d'oci nocturn", afirmen des de l'entitat.

La primera de les agressions de les que es té constància l'hauria protagonitzat un home d'uns 50 anys que va dir a un noi que volia endur-se una amiga seva "com a esclava". El segon cas és el d'un altre home que va agafar una noia pel braç i no la va deixava anar fins que els amics de la noia la van alliberar. En el tercer cas, un home va llençar beguda sobre una noia després d'haver-la incomodat prèviament.

Després d'aquestes primeres denúncies, voluntàries del punt lila van recórrer els espais del concert i carrers del voltant per assegurar que els agressors no tornaven a aparèixer. Durant aquesta vigilància es va detectar com un quarts home, d'uns 50 anys, assetjava a parelles de noies i els feia tocaments. Ho hauria fet fins amb tres noies diferents.

Posteriorment, l'entitat assegura haver tingut coneixement d'almenys tres casos més d'agressions durant la mateixa nit de dissabte, es espais allunyats de l'àrea de concerts. Una noia va ser arraconada al portal de casa per dos homes, una altra denuncia insults i una tercera explica com un home la va perseguir mostrant-li el penis.

"Ens preocupa que n'hi hagués més de les quals no en sabem res", asseguren des de l'entitat, que reclamen a l'Ajuntament de Vilafranca que doti de més punts liles la Festa Major del municipi, aquesta setmana. "Queden tres dies i l'Ajuntament només proporcionarà un punt lila per dia en una ciutat que tindrà prop de 30.000 persones abocades als carrers", lamenten.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No