Festa Major 2019

La Coordinadora castellera sobre l'agressió a una periodista: "A ningú li tremolarà el pols si hem de prendre decisions"

Les colles castelleres condemnem els fets i donen suport a la reportera de Penedès Televisió

ACN Vilafranca del Penedès 31-08-2019 19:08 Lectures 4644
Diada castellera de Sant Fèlix. Castellers de Vilafranca

Diada castellera de Sant Fèlix. Castellers de Vilafranca

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha condemnat aquest dissabte la presumpta agressió sexista que va patir una periodista durant la diada de Sant Fèlix per part d'un casteller. La vicepresidenta de l'entitat, Inés Solé, ha assegurat que "a ningú li tremolarà el pols" si han de "prendre decisions", un cop s'hagi tancat la investigació policial i judicial, i ha subratllat que seguiran treballant perquè no torni a passar "enlloc, ni encara menys a les colles". Des de la coordinadora també han donat suport a la periodista i estudiaran si organitzen algun tipus d'acció reivindicativa per denunciar els fets.

Segons Solé, des de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya fa molt de temps que treballen en qüestions de gènere. En aquest sentit, ha assenyalat que han fet "passes endavant" però encara "queda molt per treballar".

"Això és un problema i una xacra que hi ha en aquesta societat, on impera un patriarcat amb el que fins fa pocs dies es toleraven, es permetien i fins i tot es feien mofes d'aquests tipus d'actitud", ha lamentat Solé.

Des de l'entitat castellera han remarcat la "valentia" de Clàudia Climent en denunciar els fets i han assenyalat que els ha "activat i posat les piles". "No en passarem ni una", ha sentenciat Solé. En aquest sentit, ha remarcat que volen "acompanyar la Clàudia en aquesta situació esgarrifosa i indescriptible".

A la vegada, Solé ha explicat que estudiaran si prenen algun tipus d'acció des de la comissió d'Equitat de la Coordinadora, de la qual n'és responsable. Abans però, volen esperar a l'evolució de la investigació policial i judicial. "Ens han demanat molta prudència perquè hi ha una investigació en curs, en tant que pot evolucionar amb un nombre més gran de detencions o declaracions", ha argumentat.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres