Cinema Fantàstic

Patrick Wilson recull el Premi Màquina del Temps a la gala inaugural del 52è Festival de cinema de Sitges

El director del certamen Àngel Sala i la pel·lícula 'En la hierba alta' donen el tret de sortida al festival

ACN/ Pere Francesch Sitges 04-10-2019 8:14 Lectures 2911
L'actor Patrick Wilson durant el seu discurs després de rebre el Premi Màquina del Temps en la gala inaugural del 52è Festival de cinema de Sitges. AC

L'actor Patrick Wilson durant el seu discurs després de rebre el Premi Màquina del Temps en la gala inaugural del 52è Festival de cinema de Sitges. AC

L'actor Patrick Wilson, conegut pels seus papers a 'Watchmen' o a les sagues de terror 'Expediente Warren' i 'Insidious', ha recollit aquest dijous el Premi Màquina del Temps a la seva trajectòria a la gala inaugural de la 52a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Wilson també és un dels protagonistes de la cinta de Netflix que ha donat el tret de sortida al certamen: 'En la hierba alta'. En la seva intervenció, Wilson ha assenyalat que la seva carrera està, de fet, començant i ha explicat que el premi de la Màquina del Temps el fa pensar en un viatge al passat o al futur, però, ha afegit, el més important és estar en el present. Ha reconegut que no està acostumat a rebre guardons i aquest premi és "un incentiu". El director del certamen, Àngel Sala, també ha inaugurat el festival destacant que "el fantàstic, en els darrers temps, parla millor de la realitat que altres gèneres més realistes".

Abans d'entregar-li el premi, s'han projectat imatges d'alguns dels films en els quals ha actuat Wilson. L'actor ha reconegut que al veure aquest recull li ha fet pensar en la seva família i el temps que ha dedicat a la seva feina i no a ells. "La meva família sempre està en primer lloc i el més important hauria de ser compartir moments amb la família i els amics".

Wilson ha explicat que ha tingut molt èxit en el cinema de gènere gràcies a les pel·lícules dirigides per James Wan com 'Insidious' o 'Expediente Warren'. Ha apostat per treballar amb persones que proposin reptes als actors.

Actor, cantant i productor, Wilson ha treballat com a intèrpret al teatre musical i al cinema, i ha participat en diversos projectes televisius. Va debutar a Broadway amb 'The Full Monty' (2000) i al cinema amb 'The Alamo' (2004). Ha participat en films com 'Watchmen', 'Prometheus', 'Space Station 76' i 'Bone Tomahawk', i a ser un rostre habitual del terror contemporani amb les sagues 'Insidious', 'The Conjuring' i 'Annabelle'.

'En la hierba alta'

Wilson és un dels protagonistes d''En la hierba alta'. Al film, els germans Becky i Cal escolten el plor d'un nen perdut en un camp d'herba alta i s'endinsen per rescatar-lo, però queden atrapats per una força sinistra que ràpidament els desorienta i separa. Els protagonistes del film es troben aïllats del món i sense cap possibilitat d'escapar del control del camp i aviat descobriran que el pitjor de tot no és estar perduts.

El director del film Vincenzo Natali ha arrencat la seva intervenció en la gala inaugural parlant en català i aixecant els aplaudiments del públic: "M'agradaria expressar la meva gratitud i és un orgull inaugurar la 52a edició del Festival de Sitges amb 'En la hierba alta'". Natali ha recordat, ja en castellà, que va presentar 'El cub' a Sitges i va marcar l'inici de la seva carrera cinematogràfica. El director ha bromejat que espera que aquest passi no marqui el final de la seva carrera.

Natali ha dit que 'En la hierba alta' tracta sobre la família i és el producte final de la col·laboració entre pare i fill, en referència al relat curt homònim de Stephen King i Joe Hill. El director ha assenyalat que el film reflexiona sobre què significa ser humà i la relació amb la terra.

Àngel Sala

Per la seva part, Àngel Sala, director del Festival de cinema de Sitges, ha considerat que probablement "el fantàstic, en els darrers temps, parla millor de la realitat que altres gèneres més realistes". Sala s'ha referit al curtmetratge que s'ha projectat previ a la pel·lícula: 'Reality' produït per Chicho Ibáñez Serrador per a Save the Children i dirigit per Alejandro Ibañez i protagonitzat per Lydia Bosch. Chicho Ibáñez Serrador presenta la que va ser la seva última producció, un nou capítol de la mítica sèrie 'Historias para no dormir'. Amb 'Reality', ell va voler sumar-se a la campanya 'NO a la guerra contra la infància'.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No