Cinema fantàstic

El ministre de Cultura creu que el Festival de Sitges és "una de les majors manifestacions culturals de Catalunya"

Guirao: 'Venim d'una època en la qual hi havia un prejudici a venir a Catalunya i jo no l'he tingut mai'

ACN/ Pere Francesch Sitges 05-10-2019 17:40 Lectures 1998
El ministre de Cultura, José Guirao, i el director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, el 5 d'octubre del 2019. ACN

El ministre de Cultura, José Guirao, i el director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, el 5 d'octubre del 2019. ACN

El ministre de Cultura i Esports en funcions, José Guirao, ha assegurat que els governs espanyols anteriors van venir poc a Catalunya i creu que hi havia "un prejudici a fer-ho". Un prejudici, ha afegit, que ell no té ni "mai" ha tingut. Guirao ha fet aquestes declaracions des del Festival de cinema de Sitges. El ministre va arribar-hi aquest mateix divendres i ha assistit i assistirà a algunes projeccions i ha participat en diferents activitats. "El Festival de cinema de Sitges, juntament amb el Sónar o el Primavera Sound, és una de les majors manifestacions culturals de Catalunya". El titular de Cultura ha manifestat que la seva presència al certamen "forma part de la normalitat de la gestió cultural". Per altra banda, ha indicat que la inversió del govern espanyol en els festivals i el cinema espanyol es "milloraran considerablement".

El ministre Guirao ha explicat que porta visitant Catalunya i Barcelona unes catorze vegades des que ocupa el càrrec. "No vinc per res en especial que no sigui la cultura, com també ho faig en altres territoris", ha afegit. En aquest context, ha reconegut que es venia d'una època en la qual es visitava "poc Catalunya i hi havia un prejudici de venir. Jo no tinc aquest prejudici i mai l'he tingut".

Ha afirmat que estar al Festival de cinema de Sitges "forma part de la normalitat de la gestió cultural d'algú que treballa en el món de la cultura, que és un món que no té fronteres. Estar aquí és la cosa més normal i quotidiana del món", ha afegit.

La seva presència al festival, ha explicat, és per donar suport al cinema espanyol i al certamen de Sitges que "ha demostrat una enorme capacitat d'adaptació i fa un cinema que altres festivals no presenten, molt interessant i amb molt de present i futur". Ha destacat el suport sobre tot que el festival rep per part del públic.

Pel que fa la situació del cinema espanyol i dels seus nous directors, el titular de Cultura no creu que hi hagi "fuga de talent", sinó que a Espanya hi ha "una concentració de talent que es mou pel món, com és la industria audiovisual que és mundial".

Inversions

El ministre ha assenyalat que en aquest període en el qual el govern està en funcions no poden fer anuncis. Tot i això, ha apuntat que la inversió del govern espanyol en els festivals i el cinema espanyol es "milloraran considerablement".

Guirao va assistir aquest divendres a la projecció 'Paradise hills', que té producció catalana, i assistirà aquest dissabte a 'Ventajas de viajar en tren'.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No