Cinema fantàstic

Maribel Verdú recull el Premi Màquina del Temps del Festival de Sitges

L'actriu, molt emocionada, assegura que el guardó li dona una confiança enorme

ACN/ Pere Francesch Sitges 08-10-2019 8:41 Lectures 1805
L'actriu Maribel Verdú recull el Premi Màquina del Temps del Festival de Sitges, el 7 d'octubre del 2019 . ACN

L'actriu Maribel Verdú recull el Premi Màquina del Temps del Festival de Sitges, el 7 d'octubre del 2019 . ACN

La popular actriu Maribel Verdú ha rebut aquest dilluns el Premi Màquina del Temps del Festival de cinema de Sitges pels seus més de trenta anys de trajectòria professional a la indústria cinematogràfica espanyola. Verdú ha assegurat que un premi tan prestigiós com la Màquina del Temps és molt més important del que la gent es pot imaginar: "Em dona una confiança enorme i em suggereix que potser no ho estic fent tan malament de tot". Després de l'entrega del premi, s'ha projectat la nova pel·lícula que Verdú protagonitza: 'El asesino de los caprichos' de Gerardo Herrero.

Verdú ha manifestat en l'inici del seu discurs que havia trigat masses anys en visitar el Festival de cinema de Sitges. "No vaig poder venir l'any passat amb 'Superlópez' ni fa 13 anys amb 'El laberinto del fauno', una pel·lícula que va ser molt important i em va donar molt", ha dit. "Aquesta professió pot ser tan meravellosa com dura i complicada, el pas del temps et fa tenir més experiència, però això lluny de treure't les pors i les inseguretats et fa més conscient d'elles". En el moment dedicar al premi, Verdú s'ha emocionat entre llàgrimes.

Verdú va debutar amb la sèrie 'La huella del crimen' de Vicente Aranda, amb qui va tornar a coincidir a 'Amantes' (1991), que li va valer la seva primera nominació als Goya. Als 90 va consolidar la seva carrera amb títols com l’oscaritzada 'Belle Époque' (1992), 'Huevos de oro' (1993), 'La buena estrella' (1997) o 'Goya en Burdeos' (1999). També va actuar a 'Y tú mamá también' (2001), d’Alfonso Cuarón, i 'Tetro' (2009), de Francis Ford Coppola. Al gènere fantàstic destaca la seva interpretació de Mercedes a 'El laberinto del Fauno' (2006), i les seves col·laboracions amb Pablo Berger a 'Abracadabra' (2017) i 'Blancaneu' (2012), pel·lícula que li va valer el seu segon Goya.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No