A partir de dilluns

Arrenquen les obres de la il·luminació i el reg dels jardins de Can Travé de Cubelles

Aquest dijous s’ha signat l’acta de replanteig entre el Consell Comarcal, els tècnics municipals i l’empresa constructora

Redacció Cubelles 28-11-2019 22:12 Lectures 3307
Arrenquen les obres de la il·luminació i el reg dels jardins de Can Travé de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Arrenquen les obres de la il·luminació i el reg dels jardins de Can Travé de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido, han presidit avui l’acte de signatura de l’acta de replanteig de les obres per a la instal·lació d’il·luminació i nou sistema de reg dels jardins de Can Travé. Aquesta obra, inclosa en el projecte “Garraf: Camins, patrimoni i natura” cofinançada pel FEDER de Catalunya 2014-2020, i que a nivell comarcal impulsa el Consell. L’acte ha comptat amb l’assistència de diversos electes municipals i consellers comarcals.

L’actuació pretén rehabilitar la instal·lació d’il·luminació i nou sistema de reg dels jardins de Can Travé, d’acord amb el projecte executiu redactat per Sloting Plus, S.L. El Consell Comarcal va adjudicar les obres el passat 23 d’octubre a l’empresa RS Agrotècnica del Segrià SL, per un import total de 134.228,86€, un 20% menys del preu de licitació que era de 169.053,98€. D’aquest import, uns 89.000,00€ provenen de la subvenció i la resta va a càrrec de l’administració pública.

Aquestes obres permetran recuperar un patrimoni històric i artístic del municipi, amb un alt valor de memòria històrica que servirà “no només per donar-li un ús de jardins públics, sinó per convertir-lo en un espai d’acollida de visitants que, tot passejant i gaudint dels camps de tarongers, a la vegada que comunica i divulga els patrimoni protegit situat a Cubelles, tot fomentant l’educació i respecte en valors ambientals i socials”, ha explicat l’Alcaldessa, Rosa Fonoll. Una de les prioritats del Consistori cubellenc és “poder-los obrir a la primavera, ja que és un gran atractiu per a Cubelles”.

Per la seva banda, Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ha destacat “l’aposta decidida per la recuperació dels jardins de Can Travé que fa Cubelles”. Aquesta acció s’emmarca en el projecte de “recuperació dels camins i el patrimoni per posar-los al servei de la comarca i que tingui visibilitat pel turisme patrimonial”.

Els jardins de Can Travé formen un conjunt inclòs al Catàleg i Pla Especial de protecció del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Cubelles. Es tracta d’uns jardins clàssico-romàntics, de mes d’11.400m2 on hi destaquen dos camps de cítrics i la part d’antics estanys reconvertits en roserars amb una important pineda que cobreix gairebé el 40% de la superfície del jardí.

Aquesta és la segona actuació del projecte "Garraf: camins, patrimoni i natura", que es va iniciar amb les obres del Mirador de Montserrat a Canyelles i que continuarà amb les actuacions del Castell de Ribes i del Centre de Visitants de Sitges. En el marc d'aquest projecte, també s'està desenvolupant l’actuació comarcal Ruta del Patrimoni del Garraf, amb intervencions com l’itinerari al Puig de l’Àliga (Canyelles), la passejada a la desembocadura del Foix (Cubelles), el mirador al Castell (Olivella), la passejada interpretativa als voltants del Castell (Sant Pere de Ribes), les rutes a prop de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia de Miralpeix (Sitges) i el mirador als Colls i Miralpeix (Vilanova i la Geltrú).

Al Garraf s'estan treballant conjuntament altres iniciatives amb finançament europeu com el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT): “Envelliment actiu i saludable i dependència”, el “Projecte d’eficiència energètica del Garraf”.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No