Reis 2020

La Cavalcada de Reis a Sitges, sense cavalls i amb més presència de dones a les comitives reials

El recorregut de la desfilada de Melcior, Gaspar i Baltasar també canviarà i s’iniciarà des de la Fragata

La Cavalcada de Reis a Sitges, sense cavalls i amb més presència de dones a les comitives reials. Ajuntament de Sitges

La Cavalcada de Reis a Sitges, sense cavalls i amb més presència de dones a les comitives reials. Ajuntament de Sitges

La Cavalcada de Reis 2020 a Sitges no tindrà cavalls amb la intenció de sensibilitzar en el civisme cap als animals. La nova Comissió de Reis, encapçalada per Lorena Lucas, ha pres una decisió que respon a la preocupació que tenen vers el benestar dels cavalls i, també, per la seguretat tant del públic com dels animals, als quals s’exposa a l’estrès i un possible patiment durant aquest acte tan concorregut de gent. Tot i això, la Comissió assegura que els cavalls, que fins ara havien desfilat durant les anteriors cavalcades, no són animals maltractats i estan ben cuidats. 
 
A més d'aquesta novetat, la  nova Comissió de Reis s’estrena també amb altres canvis importants com l’augment de la presència femenina a les comitives reials, el repartiment de caramels amb embolcalls biodegradables i la recuperació del toc de timbals.
 
El màxim organisme responsable de l’organització de la Cavalcada dels Reis d’Orient vol donar més protagonisme a les dones. L’augment de la presència femenina a la desfilada serà ben visible aquest any als seguicis de Melcior, Gaspar i Baltasar, també amb la incorporació de les Patges Reials. Aquestes dones s’afegeixen a les Carboneres, que ja s’han convertit en uns personatges clàssics de la desfilada.  
 
També com a novetat els embolcalls dels caramels, que es regalarà durant la cavalcada, seran biodegradables per contribuir a una cavalcada més sostenible. En total es repartiran 525 quilos de caramels aptes per a celíacs i baixos en sucre.
 
 
Canvis al recorregut de la Cavalcada de Reis
 
La Cavalcada de Reis, el moment més esperat del Nadal per a la mainada, mobilitza a Sitges un centenar de persones per dur a terme un espectacle ple de llum, música, color i imaginació. Aquest 2020, la nova Comissió de Reis ha canviat el recorregut de la desfilada. El 5 de gener a partir de les 17.00 h Ses Majestats els Reis d’Orient tornaran a baixar les escales de La Punta per dirigir-se a la Fragata on hi haurà el públic. Allà Melcior, Gaspar i Baltasar pujaran a les carrosses i tot seguit començaran la desfilada per diferents carrers de Sitges fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, on seran rebuts per l’alcaldessa de Sitges Aurora Carbonell, que els lliurà la clau de la vila per tal que Ses Majestats en la nit més màgica de l'any puguin entrar a les llars per deixar regals i il·lusió. Un cop finalitzi aquesta petita recepció, els infants podran fer entrega de les cartes als Reis Mags dins de l'Ajuntament. 
 
El recorregut de la Cavalcada de Reis 2020 serà: Fragata, Passeig de la Ribera, Primer de Maig, Plaça Indústria, Carrer del Marquès de Mont-roig, carrer Parellades, Cap de la Vila, carrer Sant Francesc, Passeig Vilafranca, carrer Artur Carbonell, carrer Hort Gran, carrer Rafael Llopart, carrer Jesús, Cap de la Vila, carrer Major i plaça de l'Ajuntament. 
   
 
Toc de Timbals
 
La Comissió recupera també el Toc de Timbals i el diumenge 5 de gener a partir de les 23.59 hores des del Cau de Cultura (situat als baixos del carrer Àngel Vidal 17) un grup de músics recorreran els carrers de Sitges per fer el toc de Reis fins a les tres de la matinada. 
 
Els timbalers faran el recorregut següent: carrer Àngel Vidal, carrer Santiago Rusiñol, carrer Jesús, carrer Emili Picó, carrer Sant Honorat, Carretera de les Costes (rotonda), carrer Lluís Companys, Travessia d'Àngel Guimerà, carrer Verge de la llum, carrer Cardenal Vidal i Barraquer, carrer Pins Vens, Camí de la Fita, Passeig de Ronda, carrer Samuel Barrachina, Avinguda Camí dels Capellans, carrer del Sol, Camí dels Capellans, carrer Pau Casals, Avinguda de les Flors, Passeig de Vilafranca (sota el Pont de l'Oasis), carrer de la Sínia Morera, carrer Salvador Olivella, Passeig de Vilanova, Passeig Vilafranca, carrer Sant Francesc, carrer Sant Gaudenci, carrer Sant Josep, carrer Bonaire, carrer Joan Tarrida, Plaça Indústria, carrer Joan Tarrida, carrer de la Bassa Rodona, Passeig de la Ribera, carrer Sant Pau, carrer Parellades, Cap de la Vila, carrer Major, Plaça Ajuntament.
 
Sitges incorpora les Patges Reials, que recolliran les cartes dels infants els dies 3 i 4 de gener
 
Com a actes previs a la Cavalcada de Reis, hi haurà la visita de les Patges Reials el dia 3 de gener de 17 a 20 h a la plaça de l’Ajuntament i també el dia 4 de gener al Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), situat al Carrer Cardenal Vidal i Barraquer,2, al Poble Sec) amb el mateix horari de 17 a 20 hores.
 
La presidenta de la Comissió de Reis, Lorena Lucas, ha anunciat que els infants hauran d’anar a veure les Patges Reials perquè rebran un complement que necessitaran durant la Cavalcada del 5 de gener per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!