Reis 2020

Els Reis arriben carregats de regals i més feministes, ecologistes i solidaris

Des del mar, la muntanya i entre les vinyes, Melcior, Gaspart i Baltasar han visitat aquesta nit tots els municipis del Penedès i Garraf en un esclat de màgia i fantasia

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-01-2020 19:12 Lectures 2644
Cavalcada de Reis a Sitges. Ajuntament de Sitges

Cavalcada de Reis a Sitges. Ajuntament de Sitges

Des del mar, la muntanya i entre les vinyes, Melcior, Gaspart i Baltasar han visitat aquesta nit tots els municipis del Penedès i Garraf en un esclat de màgia i fantasia. El Reis Mags han arribat carregats de regals amb unes cavalcades més feministes, ecologistes i solidàries que mai. Les municipis s'han engalanat per rebre ses majestats i centenars de nens i nenes i les seves famílies han sortit als carrers per a la visita més esperada d'aquestes festes.

Les cavalcades d'aquest any s'han presentat amb moltes novetats en forma de canvis de recorreguts i d'espectacles per dotar de més presència femenina aquestes representacions. També han estat més solidaris els Reis amb els caramels que han repartit, que aquest any han vetllat en molts municipis per assegurar-se que són aptes per a les persones celíaques i amb embolcalls més sostenibles.

En els seus discursos, un any més, els Reis han demanat als més petits que mantinguin la il·lusió per aquesta festa i que treballin des de casa per fer una societat més justa i ecològica.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament