Edificis singulars

La Fundació Pinnae farà un Centre de Dia a la Casa Berch i Galtés de Vilafranca

Es tractra d'una casa vuitcentista situada davant el Parc Tívoli del barri El Poble Nou, una casa protegida com a bé cultural d'interès local

Redacció Vilafranca del Penedès 12-01-2021 19:02 Lectures 2251
La Fundació Pinnae farà un Centre de Dia a la Casa Berch i Galtés de Vilafranca. Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae farà un Centre de Dia a la Casa Berch i Galtés de Vilafranca. Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae estrena l'any amb l'anunci de la creació d'un nou centre de dia per a la Gent Gran a la Casa Berch i Galtés, una casa vuitcentista situada davant el Parc Tívoli del barri El Poble Nou de Vilafranca del Penedès, casa protegida com a bé cultural d'interès local. L'entitat sense ànim de lucre continua amb el seu habitual i ferm compromís social i treballa en un dels seus objectius principals que és procurar l'envelliment actiu i saludable del col·lectiu de la "Gent Gran", posant al seu abast aquelles instal·lacions i recursos que els siguin disponibles.

En aquest sentit, la Fundació Pinnae i la Família Nicolás Magriñà, mostrant especial interès a facilitar l'atenció del citat col·lectiu de persones grans i en el fet que disposin d'uns espais on poder desenvolupar el seu dia a dia amb el màxim de serveis que puguin necessitar i que alhora sigui un lloc de trobada, i per tal de coordinar esforços i recursos en la finalitat indicada, ambdues parts han formalitzat recentment la compravenda de la finca coneguda com la Casa Berch i Galtés del C/ Bisbe Morgades núm. 15, de Vilafranca del Penedès, que ha passat a ser propietat de la Fundació.

L’acord en l’adquisició de l’immoble ha vingut determinat per la finalitat social a la qual serà destinada la finca, en la que s’efectuarà una important rehabilitació per ser dedicada a Centre de Dia i amb la previsió que estigui operatiu a les acaballes d’aquest any. Amb la Família Nicolás Magriñà, la Fundació ha formalitzat un "Conveni de Col·laboració pel Nou Centre de Dia" que permet la seva rehabilitació integral, fent sostenible i viable el nou projecte.

El nou equipament portarà el nom de "FUNDACIÓ PINNAE- CENTRE DE DIA JAUME NICOLÁS". La finca disposa d'una superfície construïda de 337 m² i d'un magnífic jardí de 418 m².

Juntament amb la Residència Inglada Via, els Allotjaments Tutelats del C/ Sant Bernat núm. 14 i el nou Centre de Dia, la Fundació Pinnae esdevé capdavantera, no només a la Comarca sinó també a tota la Vegueria Penedès, en oferir uns espais amables amb el teixit urbà, interdependents i no massificats que permeten un envelliment de qualitat, actiu i saludable, a la Gent Gran.

L'equip de professionals de la Residència Inglada Via gestionarà i coordinarà tots tres espais dedicats a la cura de la Tercera Edat.

Amb aquesta nova fita, la Fundació Pinnae posa a l'abast de la Vila quatre cases centenàries, les tres dedicades exclusivament a la Gent Gran, més el Fòrum Berger-Balaguer, que en la seva activitat social i cultural, acull, entre d'altres, l'Aula Universitària per a la Gent Gran.

Tots aquests espais, totalment rehabilitats, estan disponibles per a l'ús i gaudi de la ciutadania, una mostra més del fort compromís amb les persones i el territori de la Fundació Pinnae.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No