Història local

Vilafranca programa un cicle de conferències sobre el patrimoni documental penedesenc

El Centre de Documentació de VINSEUM, la Biblioteca Torras i Bages i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès volen posar en valor la documentació i el treball dels investigadors i investigadores

Vilafranca programa un cicle de conferències sobre el patrimoni documental penedesenc. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca programa un cicle de conferències sobre el patrimoni documental penedesenc. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Tres equipaments culturals, VINSEUM, la Biblioteca Torras i Bages i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, s’uneixen per oferir aquest mes de novembre un cicle de 6 conferències sobre el patrimoni documental i els seus investigadors i investigadores. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Ricard Rafecas i els directors dels tres equipaments, Xavier Fornos, de VINSEUM, Daniel García, de la biblioteca, i Daniel Vilarrúbies, de l’arxiu.

Es tracta d’un treball conjunt dels tres equipaments per posar en valor la documentació i el treball dels investigadors i investigadores que acullen diàriament en la seva tasca de recerca.

Cadascun dels tres equipaments ha organitzat dues conferències que tindran lloc a les seves instal·lacions entre el 8 i el 18 de novembre.

Així, la biblioteca acollirà la primera de les conferències dilluns dia 8, a les 18.30h, amb el títol “Papers, pedres i memòries: el patrimoni”, a càrrec de l’historiador local Daniel Sancho, i el dia 15, a les 18.30h, la conferència anirà a càrrec d’un altre historiador de Vilafranca, Josep M. Feliu, que versarà sobre “Cases històriques de Vilafranca del Penedès”.

A l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, la primera conferència, el 10 de novembre, a les 18.30h, versarà sobre l’evolució urbanística del nucli antic de Vilafranca (segles XV-XIX) a càrrec de Josep Bosch. La segona, el dia 17 de novembre, a les 18.30h, a càrrec de l’historiador quintinenc Xavier Argemí, tractarà sobre la figura d’un científic de la Il·lustració amb arrels al Penedès, Felip Bauçà Canyas (1764-1834).

Finalment, a l’auditori de VINSEUM el dia 11, a les 19.30h, tindrà lloc la presentació de llibre de Miquel Fañanàs “Les drassanes del rei”, que tracta la figura del rei Pere El Gran, mort a Vilafranca, i que comptarà també amb la participació de l’historiador penedesenc Roger Benito que tractarà sobre la Vilafranca de l’època.

La darrera xerrada serà el dia 18, a les 19h, al Centre de Documentació de VINSEUM al carrer de la Palma, 24, on Jordina Escala i Carmina Admetlla parlaran de com es documenta i conserva l’ampli arxiu de 150.000 etiquetes de vi que té VINSEUM.

Les inscripcions a les xerrades s’hauran de fer amb cita prèvia a les respectives webs dels tres equipaments.

El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, es mostrava satisfet del “treball conjunt i inèdit dels tres equipaments, que han emprès una iniciativa per millorar el coneixement de patrimoni històric del Penedès”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local