Setmana Santa 2022

Els allotjaments turístics de la demarcació de Barcelona fregaran la plena ocupació per Setmana Santa

Les reserves internacionals superen les nacionals amb un 54,5%

La Diputació de Barcelona preveu que els allotjaments turístics de la demarcació freguin la plena ocupació per Setmana Santa. Segons ha detallat la diputada de Turisme, Abigail Garrido, les reserves al conjunt de la demarcació s’han situat en el 80,4% i a la ciutat de Barcelona en el 86%, amb una anticipació de les reserves de 26 i 29 dies respectivament. Ocupació que s'incrementarà amb les reserves de darrera hora. “Són xifres que ens omplen d’optimisme i que ens indiquen que el sector està despertant”, destaca. La diputada també ha posat en valor la recuperació del turisme estranger, majoritàriament europeu, responsable del 54,5% de les reserves. Aquesta bona ocupació és traduirà en la recuperació de 8.000 llocs de feina.

Sense concretar xifres, Abigail Garrido ha explicat que els allotjaments més demandats són els hotels, seguits de molt a prop del turisme rural, que va patir un fort repunt durant la pandèmia, i els càmpings. En aquest sentit, per exemple, ha destacat que els hotels són l’opció escollida majoritàriament pels turistes anglesos, mentre que els alemanys cada cop aposten més pels càmpings i el turisme nacional s’interessa per les cases rurals.

Un dels aspectes que més ha valorat la diputada és que la confiança dels clients s’ha reforçat amb el progressiu aixecament de les restriccions associades a la pandèmia. Així, si fins fa poques setmanes la majoria de reserves es feien a darrera hora, han detectat que ara es fan cada cop amb més antelació. En vista a Setmana Santa, per exemple, a la ciutat de Barcelona s’han fet amb 29 dies d’antelació i amb 26 a la resta de la demarcació.

Tot i aquestes bones xifres, la reactivació dels mercats asiàtics i el nord-americà encara és molt tímida. La incertesa al voltant de la guerra a Ucraïna, l’alt cost dels carburants i el fet que a països com la Xina continuïn les restriccions per la pandèmia, són factors que estan frenant aquesta recuperació i on es vol incidir més en el futur per acostar-se a les xifres del 2019.

Bon posicionament internacional

En base a les recerques que els potencials turistes fan a Google, la destinació Barcelona s’ha situat en el 9è lloc del rànquing de destinacions internacionals i en 6a pel que fa a vols a escala internacional. La ciutat de Barcelona, concretament, ha aconseguit el millor posicionament per part del mercat espanyol, italià, francès, neerlandès, alemany i britànic, segons l’estudi de ‘Perspectives d’activitat turístics a la Destinació Barcelona’. “Tenim una posició a nivell internacional molt interessant i som referents per a molts països”, celebra Garrido.

Productes turístics

Les dades que monitoritza el LABturisme de la Diputació de Barcelona, detecten un creixent interès dels turistes pels productes turístics. Així, paraules com ‘bodega’, ‘enoturisme’, ‘restaurant’ i ‘museu’, tenen un volum de cerques per sobre del 2021 i, fins i tot, del 2019. Per altra banda, ‘autocaravana’, ‘cicloturisme’ i ‘spa’, tot i estar per sota del 2021, estan creixent molt les darreres setmanes.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!