Agricultura

Crida als viticultors i cellers amb vinyes a l'Alt Penedès per sumar-se al projecte comarcal de monitorització meteorològica

Les persones participants i les empreses podran tenir accés a les dades per 40 sensors repartits per tota la comarca

Crida als viticultors i cellers amb vinyes a l'Alt Penedès per sumar-se al projecte comarcal de monitorització meteorològica. CC Alt Penedès

Crida als viticultors i cellers amb vinyes a l'Alt Penedès per sumar-se al projecte comarcal de monitorització meteorològica. CC Alt Penedès

En els darrers mesos, el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració dels 27 ajuntaments de l’Alt Penedès, ha posat en marxa el programa “Treball, Talent i Tecnologia”. Aquest programa vol portar la tecnologia a tots els sectors econòmics relacionats amb la cadena de valor de l’alimentació i les begudes a l’Alt Penedès, des de l’agricultura fins al comerç i la restauració.

Una de les accions en què s’està treballant és la digitalització del sector vitivinícola mitjançant la monitorització de les dades recollides per 40 sensors repartits per tota la comarca.

Els viticultors poden tenir accés a aquestes dades a través de la web i l’aplicació mòbil Sencrop, que els manté actualitzats sobre la situació de la comarca en temps real. Això els ha de permetre reduir la quantitat de fitosanitaris que apliquen a les seves vinyes i fer una gestió del vigor adaptada a la productivitat requerida i a la variabilitat meteorològica. És a dir, que la informació permet millorar la sostenibilitat i la competitivitat.

Participar en el projecte durant el primer any i tenir accés a les dades de 10 sensors té un cost de 35 € anuals per a cada viticultor; després el cost serà de 115 € anuals.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!