Gastronomia local

Vilanova promocionarà el producte local a la tercera Jornada gastronòmica del Peix i Marisc

La jornada constarà d’un vermut popular i sopar amb gamba vermella, sípia, tonyina, pop i sardina

Vilanova promocionarà el productes local a la tercera Jornada gastronòmica del Peix i Marisc. Ajuntament de Vilanova

Vilanova promocionarà el productes local a la tercera Jornada gastronòmica del Peix i Marisc. Ajuntament de Vilanova

La tercera edició de la Jornada gastronòmica del Peix i del Marisc de Vilanova i la Geltrú se celebrarà el pròxim 4 de juny al port pesquer (Llotja del Peix). Constarà de dos actes, un vermut popular i un sopar, amb el principal objectiu de promocionar la producció local de les cinc modalitats de pesca que hi ha al port de la ciutat.

El regidor del Primer Sector, Jaume Carnicer, ha dit que el format, com altres anys, “té la intenció d’explicar els cinc tipus de pesca que tenim a Vilanova, a la Confraria de pescadors: l’encerclament, el palangre, l’arrossegament, el marisqueig i les arts menors (tresmall). De la mateixa manera, donar visibilitat al producte que hi ha al territori, de proximitat i cada vegada més sostenible”.

El vermut i el sopar inclouran plats amb gamba vermella de Vilanova, sípia, tonyina, pop i sardina. Cada un dels tipus de pesca “els hem representat amb un tipus de peix, com, el palangre amb la tonyina, l’arrossegament amb la gamba vermella de Vilanova, els arts menors amb els pops de roca i la sípia amb el tresmall” ha detallat Carnicer.

El regidor ha fet saber que l’elaboració es farà a la mateixa llotja, a la vista de les persones assistents, a càrrec de membres dels Llaguts. “És un acte de caràcter popular, obert per a més de 200 persones, anirà amenitzat amb música ambient i a part tindrem una degustació de vins”.

A més de les activitats gastronòmiques, hi haurà un espectacle “Pescaplàstik”, adreçat al públic infantil, dissabte a les 12:30 hores, on s’explicarà als infants en quina situació es troba el mar i la fauna marina.

L’accés al recinte de la Llotja estarà obert al migdia, obert a tot el públic. Pel que fa al sopar, cal fer reserva prèvia al web https://visitvilanova.cat/jornades-gastronomiques.

La jornada comptarà amb la col·laboració de l’escola Hostaleria Joan Ramon Benaprès, de Sitges

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!