Regulació de l'ocupació

Saint-Gobain ofereix als treballadors de més de 60 anys prejubilacions amb el 70% del sou brut

La firma presenta un pla de recol·locacions per a 262 llocs de treball, 45 dels quals a Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 Saint-Gobain Sekurit ha ofert aquesta setmana als treballadors de més de 60 anys prejubilacions amb el 70% del sou brut més 3 anys del conveni especial de la Seguretat Social, fins a l'edat ordinària de jubilació. L'oferta arriba en el marc d'un Expedient de Regulació d'Ocupació amb el qual pretén acomiadar 51 persones de la planta de l'Arboç i 42 de la que té a Avilés, a Astúries. Amb la proposta, la direcció vol "mitigar les conseqüències socials" de l'ERO. En paral·lel l'empresa ha presentat un pla de recol·locacions "ambiciós" amb l'empresa LHH per a 262 llocs de treballs, 109 dels quals per a operaris. 33 són vacants a Saint-Gobain. A Catalunya hi ha 45 vacants i a Astúries 31, però fora del grup, en sectors "afins".

Les vacants dins del grup es compensarien en cas de pèrdua de poder adquisitiu amb el manteniment del salari original durant dos anys i de l'antiguitat, i amb 20.000 euros per compensar el canvi de domicili si es superen els 100 quilòmetres.

A banda d'això, la direcció de la firma ha anunciat la possibilitat d'acollir a l'Arboç un centre logístic de distribució que donaria servei als clients del sud d'Europa i donaria feina almenys a 10 treballadors.

Tot plegat, però, en un context de pèrdues l'any passat de 4 milions d'euros i una previsió de 6,6 aquest any, per la qual cosa la direcció adverteix que no pot dur a terme cap inversió sense fer, prèviament, "l'ajustament que torni la companyia a la senda de la rendibilitat".

De moment, els treballadors han convocat una manifestació per a aquest diumenge.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local