Mostra multisectorial

La Fira de Novembre va generar un impacte econòmic a la ciutat de 5,7 milions d'euros

Les dades de l'estudi indiquen que hi ha hagut 118.000 visitants i que cadascuna d'aquestes persones s'ha gastat de mitjana a la ciutat 50 euros

La Fira de Novembre va generar un impacte econòmic a la ciutat de 5,7 milions d'euros. Ajuntament de Vilanova

La Fira de Novembre va generar un impacte econòmic a la ciutat de 5,7 milions d'euros. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fira de Novembre va generar un impacte econòmic a la ciutat de 5,7 milions d'euros. Aquesta xifra reforça l'aposta pel canvi de model del certamen, que aquest any ha redistribuït els espais d'exposició i ha donat més protagonisme al teixit econòmic i social de VNG, situant-lo a la Rambla.

"Ja vam dir que s'havia de fer un canvi, i així ho vam posar al Pla d'Actuació Municipal", diu Olga Arnau, alcaldessa de VNG. "Havíem d'anar cap a un nou model de fira, que es pogués passejar per la rambla, recuperar l'espai" recorda Arnau, "aquest any sí que hem pogut posar aquest model en marxa".

Dimarts es va reunir el consell Assessor de la Fira de Novembre, per fer balanç de l'edició de 2022 i per conèixer els resultats de l'estudi d'impacte econòmic. El regidor de Promoció Econòmica, Adrià Guevara, explica que la valoració "és molt positiva, l'aposta pel nou model s'ha consolidat". Les dades de l'estudi indiquen, per exemple que "hem tingut 118.000 visitants totals" diu Guevara, i que "cadascuna d'aquestes persones s'ha gastat de mitjana a la ciutat 50 euros".

La puntuació general de les persones que van visitar la Fira de Novembre és de 8,1, i el 95% manifesta la intenció de tornar a venir. "La valoració és superior a 8, això et dona més energia per continuar treballant per la següent edició" avança l'alcaldessa, "volem que aquest model es pugui consolidar, sempre amb aquesta voluntat de continuar adaptant-lo a les necessitats del moment".

El perfil majoritari de visitants són persones d'entre 35 i 44 anys, de Vilanova i la Geltrú i que fan la visita en família. De tots aquests visitants, "tres de cada quatre fan algun àpat en la seva visita" assenyala el regidor de Promoció Econòmica, "això no només beneficia als expositors sinó també altres establiments de la ciutat. Globalment, estem molt satisfets, podríem dir que per cada euro que invertim se'n generen 18,5 de retorn a la ciutat i es generen l'equivalent a 45 llocs de treball".

En la valoració dels diferents espais firals, en sobresurten l'espai enogastronòmic i el d'alimentació. El motiu principal de la visita és l'oci i passejar. No obstant això, a més, hi ha un 20¿% dels visitants que manifesta intenció expressa de comprar.

La Fira de Novembre es va celebrar els dies 11 12 i 13 de novembre de 2022.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local