Ametller Origen

Només 4 de cada 10 consumidors compra amb carmanyola

Coincidint amb el Dia Mundial del Clima, que se celebra aquest dissabte, Ametller Origen ha donat a conèixer els principals resultats del ‘Quiz dels petits gestos’ amb l’objectiu de conscienciar a la població

Només 4 de cada 10 consumidors compra amb carmanyola. EIX

Només 4 de cada 10 consumidors compra amb carmanyola. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Coincidint amb el Dia Mundial del Clima que se celebra aquesta setmana, Ametller Origen, companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, ha donat a conèixer els principals resultats del test que va posar en marxa ‘El Quiz dels petits gestos’*, amb l’objectiu de conscienciar a la població i seguir avançant cap a un món més saludable i sostenible a través de petites accions que es poden realitzar al llarg del dia a dia.

Entre les principals conclusions destaca el poc ús que encara es fa de la carmanyola per anar a comprar –només 4 de cada 10 consumidors-, malgrat que des de 2021 hi ha un Protocol de reutilització, impulsat per Rezero i amb el suport de l’Agència Catalana de Residus, on s’ofereix als consumidors la possibilitat de fer la compra amb envasos reutilitzables. Ametller Origen es va sumar a aquest acord i, a més de posar a disposició dels seus clients la compra de carmanyoles en el propi establiment, fomenta que els usuaris puguin venir amb el seu propi envàs per comprar a carnisseria i xarcuteria. I és que, segons dades facilitades per Rezero, per cada 100 compres amb carmanyola en lloc de amb un envàs d’un sol ús, s’estalvia l’emissió de fins a 26.164 g de CO eq. que equival a anar de Barcelona a Varsòvia en tren i es deixen de generar 6,2 kg de residus d’un sol ús.

Aquests resultats contrasten amb l’ús la de bossa reutilitzable, un hàbit que està molt instaurat entre els consumidors catalans: 9 de cada 10 l’agafen abans d’anar al supermercat. Això demostra que és possible canviar els hàbits dels consumidors, per això, des d’Ametller Origen s’impulsen campanyes de conscienciació i s’està treballant amb Rezero per fomentar l’ús de la carmanyola i que aquesta acció, amb el temps, acabi sent un costum diari dels consumidors.

Si posem la lupa en els consumidors que tenen el costum d’anar a comprar amb carmanyola, les dades de l’enquesta posen de manifest que es tracta d’una persona molt compromesa i sensibilitzada amb l’impacte de les seves accions sobre el planeta. Concretament, reben el tiquet de manera digital i compren la fruita i verdura a granel. Així mateix, també escullen, en la majoria de casos, productes amb envasos sostenibles i també són més responsables i sostenibles a casa, ja que 8 de cada 10 reutilitza els pots de vidre en lloc de llençar-los i, a més, emboliquen les sobres de menjar amb envasos sostenibles. Així doncs, podem concloure que els consumidors que tenen l’hàbit de portar la carmanyola estan més sensibilitzats i són més conscients de la importància que tenen els petits gestos en el dia a dia.

2027: Fem Camí cap a la neutralitat d'emissions

En línia amb la seva estratègia de sostenibilitat, Ametller Origen fa una dècada que treballa per reduir les seves emissions de carboni i altres gasos d’efecte hivernacle (GEH), la qual cosa ha suposat la reducció del 40% de les emissions directes de carboni associades a la distribució, tot i haver duplicat el nombre de botigues. Tanmateix, l’empresa ha anunciat que aquest any posarà en marxa un pla d’acció amb els seus proveïdors per reduir la petjada de carboni al llarg de tota la cadena de subministrament.

En aquest sentit, Ametller Origen impulsarà l’Agroparc Penedès, un nou model de producció agroalimentària 100% sostenible i circular amb el qual vol promoure el primer districte d’energia positiva i CO2 negatiu. Amb aquest projecte, la companyia aposta per la transformació del sector agroalimentari, posant especial èmfasi en la consolidació de la producció primària a través de la digitalització, l’increment del valor afegit, la gestió eficient dels recursos i la formació i transferència tecnològica.

*El Quiz dels petits gestos es va posar en marxa al mes de juliol del 2022 amb una participació de més d’11.000 persones. El test consta de deu preguntes relacionades amb els hàbits de compra i consum.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local