Impuls pel Territori

S'obra la nova convocatòria de projectes de la Fundació PINNAE que amplia el pressupost a 500.000 euros

La fundació augmenta la dotació econòmica de la sisena edició del certamen, que inicia el període per presentar propostes avui dimarts

La nova convocatòria de projectes de la Fundació PINNAE atorgarà 500.000 euros entre gairebé una trentena d'entitats. Míriam de Lamo

La nova convocatòria de projectes de la Fundació PINNAE atorgarà 500.000 euros entre gairebé una trentena d'entitats. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'increment de la quantia econòmica -dels 350.000 euros de l'any passat als 500.000 euros d'enguany- és una de les principals novetats de la sisena Convocatòria de projectes a l'impuls pel territori de la Fundació Pinnae, presentada aquest dimarts. El certamen, adreçat a entitats de tot el país, s'estructura en tres modalitats: projectes socials; projectes culturals i/o artístics,d'esport inclusiu i d'hàbits saludables, i finalment projectes mediambientals, una modalitat que s'estrena enguany. El termini de presentació de projectes s'obre avui i estarà vigent fins al proper 30 d'abril. Aconseguir “el major impacte possible sobre les persones” és l'objectiu de la convocatòria, segons el director de la fundació, Joan Melero.

Les bases i formularis de presentació es poden descarregar a través del web www.pinnae.cat/convocatories. La iniciativa està adreçada a organitzacions de l'economia social, incloent entitats privades no lucratives de caràcter social, cultural, artístic, esportiu en clau inclusiva, de promoció d'hàbits sludables i/o mediambiental. L'objectiu de les propostes presentades ha de ser aconseguir la millora i impuls en el territori, amb la voluntat de generar un clar impacte i transformació de la societat. Així, dins l'àmbit social, la convocatòria està oberta a projectes adreçats a persones en situació de pobresa o risc d'exclusió social, en situació de malaltia, discapacitat i/o problemes de salut mental, o persones grans, sense deixar de banda les propostes sòcio-educatives, relacionades a l'educació no formal, els projectes de sensibilització i prevenció o projectes educatius. Altres propostes promogudes són les culturals i artístiques, esportives inclusives, i de promoció de la salut. Finalment, també es poden presentar projectes que afavoreixin la conservació de la biodiversitat, l'educació ambiental i la sostenibilitat del territori.

L'àmbit social, la categoria que rep més projectes

Les tres modalitats sumen una dotació de 500.000 euros: 325.000 per a la modalitat d'àmbit social -la categoria on habitualment es presenten més projectes-, amb un màxim de 25.000 euros per projecte; 100.000 euros per als projectes artístics i/o culturals, d'esport inclusiu i/o promoció d'hàbits saludables, amb un topall de 10.000 euros per projecte, i finalment 75.000 euros per als projectes mediambientals, una modalitat en la que cada proposta pot rebre fins a 15.000 euros. Si en la primera modalitat l'entitat ha d'aportar un mínim del 20% de  recursos propis o externs al projecte presentat, en les altres dues aquest percentatge ha de ser del 10%. La previsió, segons el director de la fundació, és que l'augment de la dotació de la convocatòria permeti seleccionar “entre 28 i 30 projectes” -l'any passat se'n van beneficiar 23 propostes-.

Una iniciativa adreçada a entitats d'arreu del país

Joan Melero ha destacat que si bé els projectes han de desenvolupar-se a la Vegueria Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf), no cal que el domicili fiscal de les entitats estigui ubicat a aquest territori, i per tant la convocatòria és oberta a iniciatives que sorgeixin a qualsevol punt del país. Així mateix, tot i que es prioritzaran els projectes presentats per entitats que no hagin estat seleccionades en edicions anteriors de la convocatòria, Joan Melero ha assegurat que es poden tornar a presentar sempre i quan plantegin propostes noves. “No s'ha de tenir por a presentar-se”, ha dit el director de la Fundació Pinnae. “Quanta més transversalitat i més valors incloguin un projecte, millor valoració tindrà”, ha afegit. La convocatòria compta amb l'assessorament de la Fundació Pere Tarrés a l'hora d'elaborar les bases i de redactar diferents documents, proporcionant “claus per millorar les propostes”, segons el coordinador de projectes d'aquesta fundació, Guillem Palà. Així mateix, també participarà en la valoració dels projectes.

L'any passat, la convocatòria va rebre un total de 60 projectes, dels quals en van ser seleccionats 23. “Ens interessa que els projectes es puguin desenvolupar”, ha apuntat Joan Melero, destacant la importància que les entitats que s'hi presentin tinguin experiència en executar projectes. La fundació contactarà amb les entitats seleccionades la segona quinzena de juliol, i la segona quinzena de setembre se signaran els convenis de col·laboració, que marquen que els projectes han d'executar-se en els següents dotze mesos. El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha recordat que les cinc convocatòries anteriors han rebut 230 projectes, dels quals van ser seleccionats 81 que han rebut un total d'1,2 milions d'euros, generant un impacte de “més de 43.000 persones  que s'han beneficiat directament o indirecta” dels projectes engegats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local