Mancomunitat Penedès-Garraf

L'atur segueix baixant a l'Alt Penedès i el Garraf: dades positives per al mes d'abril

L'Alt Penedès acumula quatre mesos consecutius de reducció de l'atur i al Garraf, l'atur també va baixar per tercer mes consecutiu

L'atur segueix baixant a l'Alt Penedès i el Garraf: dades positives per al mes d'abril. Mancomunitat

L'atur segueix baixant a l'Alt Penedès i el Garraf: dades positives per al mes d'abril. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les dades del mercat laboral a l'Alt Penedès i el Garraf continuen sent positives, amb una tendència a la baixa en l'atur i un dinamisme en la contractació que consolida la recuperació econòmica a la regió. L'Alt Penedès acumula quatre mesos consecutius de reducció de l'atur. Al mes d'abril, el nombre de persones sense feina va baixar fins a les 4.841, representant una taxa d'atur del 8,88%. Aquesta baixada destaca especialment entre els joves menors de 25 anys i els adults d'entre 25 i 44 anys. El sector agrícola va registrar una reducció de l'atur del 5,6%, mentre que en la construcció va augmentar lleugerament (4,6%).

En quant a la contractació, es van formalitzar un total de 2.417 nous contractes al mes d'abril, un 0,9% més que al març. El sector serveis va concentrar el 57% d'aquests contractes, seguit de la indústria (26,6%) i l'agricultura (12,4%).

Al Garraf, l'atur també va baixar per tercer mes consecutiu. La taxa de desocupació es va situar en el 10,06%, amb 7.454 persones sense feina. Aquesta xifra representa el millor registre des de l'octubre de 2023. La reducció de l'atur va ser més pronunciada entre els menors de 25 anys, amb una baixada del 13,4%.

Pel que fa a la contractació, es van crear 2.034 nous llocs de treball al Garraf al mes d'abril, un 4,1% més que al març. El sector serveis va absorbir el 86,7% d'aquests nous contractes.

Dades positives que confirmen la tendència

Les dades del mercat laboral a l'Alt Penedès i el Garraf al mes d'abril confirmen la tendència a la baixa de l'atur i el dinamisme en la contractació. Aquestes són dades positives que reflecteixen la recuperació econòmica de la regió i que permeten preveure un futur optimista.

La Mancomunitat Penedès-Garraf segueix treballant per fomentar l'ocupació i el desenvolupament econòmic de la regió. A través de diversos programes i iniciatives, s'està donant suport a les empreses i a les persones que busquen feina per tal de continuar consolidant la recuperació econòmica i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local