ACCIÓ

El Penedès atrau més empreses estrangeres: un 6% més de filials el darrer any

Són 251 les companyies internacionals que disposen d'una filial operativa a les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf

El Penedès atrau més empreses estrangeres: un 6% més de filials el darrer any. Generalitat de Catalunya

El Penedès atrau més empreses estrangeres: un 6% més de filials el darrer any. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La presència de filials d'empreses estrangeres a la vegueria del Penedès ha crescut un 6% en el darrer any, segons dades d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball. En total, ja són 251 les companyies internacionals que disposen d'una filial operativa a les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

Aquesta dada positiva es va donar a conèixer divendres per part del director executiu d'ACCIÓ, Joan Romero i Circuns, en el marc de l'acte 'ACCIO ON. Fem avui l'empresa del demà' davant d'una setantena d'empresaris a Vilanova i la Geltrú.

Atractiu per a inversors estrangers

Segons Romero, aquestes dades "mostren el creixent atractiu d'unes comarques que combinen fortalesa industrial i en els serveis". Els sectors que més interessen a les empreses estrangeres que s'estableixen al Penedès són els de les infraestructures i construcció (13%), l'energia (12%), la maquinària i béns d'equipament (11%), la química (6%) i les TIC i electrònica (6%).

Els principals països d'origen d'aquestes empreses són Alemanya (15%), França (15%), Dinamarca (12%), el Regne Unit (10%) i els Estats Units (8%).

Suport a les empreses catalanes

El Govern destinarà enguany gairebé 100 milions d'euros en ajuts al creixement de les empreses catalanes, un 4,5% més que l'any passat. A més, ACCIÓ posa a disposició de les pimes catalanes una quinzena de línies d'ajut i més de 50 serveis per fomentar la seva reflexió estratègica, innovació, internacionalització, la incorporació de tecnologies digitals avançades i la lluita contra el canvi climàtic.

Alguns dels ajuts disponibles per a les empreses catalanes són:

-Cupons a la competitivitat de l'empresa: fins a 20.000 euros per començar un procés de reflexió estratègica i definició d'un full de ruta.
-Noves Oportunitats de Negoci: fins a 200.000 euros per definir o implementar projectes de canvi estratègic per diversificar-se sectorialment o impulsar nous segments de negoci.
-Nuclis d'R+D: fins a 250.000 euros per subvencionar projectes de recerca i desenvolupament amb un elevat risc tecnològic.
-ProACCIÓ 4.0: incentiva el desenvolupament de projectes tecnològics en l'àmbit de la incorporació de tecnologies digitals avançades.
-ProACCIÓ Green: incentiva el desenvolupament de projectes tecnològics en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic.
-Startup Capital: 100.000 euros per empresa per garantir els primers mesos de vida de les empreses emergents tecnològiques.
-Ajuts a l'obertura de noves filials a l'estranger: fins a 60.000 euros.
-Subvenció per a impulsar actuacions de promoció internacional: fins a 15.000 euros.
-Línia d'Alt Impacte: per a tota empresa amb seu a Catalunya o en procés d'establir-s'hi. Subvenciona la contractació de personal qualificat, la inversió en actius fixos o l'adquisició d'equipament per a centres d'R+D, entre d'altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local