CAVA, XOCOLATA I PLAER

Sant Sadurní acull el primer taller de gastrosexologia de Catalunya

Mónica Novas va acompanyar el tast de diversos plats i productes de Sant Sadurní com el cava i la xocolata amb explicacions, vídeos i experiències sobre els mecanismes del plaer

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 09-11-2013 10:14 Lectures 1206
Ajt Sant Sadurní d'Anoia.  Sant Sadurní acull el primer taller de gastrosexologia de Catalunya

Ajt Sant Sadurní d'Anoia. Sant Sadurní acull el primer taller de gastrosexologia de Catalunya

Una setantena de persones van poder experimentar dijous a la nit la gastrosexologia en primera persona. El Celler de la Fassina de Sant Sadurní d'Anoia va acollir el primer taller d'aquesta disciplina que s'imparteix a Catalunya, a mans de la gastrosexòloga gallega Mónica Novas, que va acompanyar el tast de diversos plats i productes de Sant Sadurní com el cava i la xocolata amb explicacions, vídeos i experiències sobre els mecanismes del plaer.

El regidor de promoció econòmica, Jaume Amigó, va obrir l'acte explicant als assistents com va sorgir de forma casual l'oportunitat de fer aquest taller i va destacar la vitalitat la ponent i la genuïnitat de l'activitat: 'Aquest taller que avui durem a terme és la primera vegada que es fa a Catalunya, és per això que els que avui esteu aquí sereu els primers catalans que gaudireu d’un taller d’aquestes característiques'.

Amigó també es va mostrar satisfet per la col·laboració entre tots els organitzadors de l'acte, que van treballar en equip i amb voluntat d'establir sinergies per contribuir a la promoció econòmica del municipi. L'acte l'organitzaven Simon Coll Xocolaters, el Restaurant La Cava d’en Sergi i Cal Feru eno·cultura, amb la col·laboració de la regidoria de promoció econòmica de l'Ajuntament de Sant Sadurní i el CIC Fassina.

La importància de la suggestió
La gastrosexologia intenta explicar els mecanismes d’excitació que s’amaguen en el plaer de menjar o de cuinar per un comensal.

Mentre en Sergi Torres, de La Cava d'en Sergi, cuinava en una cuina improvisada en un racó de la Fassina, i amb les explicacions d'el sumiller Xavi Roig relatives al maridatge dels caves amb cada tast, Mónica Novas anava desgranant la importància de posar-se un davantal per cuinar, dels aromes i gustos de la infància i del per què ens agrada el dolç, el salat o el picant. Simon Coll va fer una xocolata picant per la ocasió i els participants al taller van aprendre tècniques per potenciar les sensacions de plaer a la nostra vida diària.

L'alcaldessa de la vila, Susanna Mérida, i altres regidors del consistori no es van voler perdre els diferents tastets creats per aquest original esdeveniment, maridats amb diferents xocolates de diverses textures i 4 caves diferents.

La psicòloga clínica Mònica Novas, que s’ha especialitzat amb la relació que hi ha entre la Sexologia i la gastronomia, ja ha visitat Sant Sadurní en dues ocasions, convidada per la regidoria de promoció econòmica per tal de potenciar la relació amb el seu municipi d'origen, O'Grove (Galícia).


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres