Ajuntament de Sitges. Setmana de la Malvasia de Sitges comença el 7 de febrer
Redacció |
Sitges
04-02-2014 19:25
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Malvasia de Sitges vol arribar a tots els públics. Aquest vi, que al llarg de la història ha estat present en diverses corts europees, vol afrontar ara una nova batalla: la del públic de bars i restaurants. I per fer-ho, compta amb el suport d’un moviment ecogastronòmic a l’alça, el que potencia els productes de proximitat i respectuosos amb el medi ambient, és a dir la filosofia del Km 0 que promocionen organitzacions com Slow Food. La meitat de la producció dels cellers de l’Hospital, a través de les seves diverses elaboracions, es ven a Sitges, després d’haver-se elaborat també al municipi.
El batlle de Sitges, Miquel Forns, que també és president del Patronat de l’Hospital de Sant Joan Baptista, ha explicat en la presentació de la setmana que “és un encert maridar la Malvasia de Sitges de l’Hospital amb el gremi d’Hostaleria i el sector de la restauració local”. Forns ha destacat la singularitat de la Malvasia sitgetana i assegura que “en un futur hem d’estendre aquesta Setmana de la Malvasia a més sectors de Sitges, des del comerç fins a la cultura”.
El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, afirma que la mostra és un encert, que ensenya als visitants i als mateixos sitgetans les bones elaboracions que es fan des de l’Hospital. A més, Matas admet que “incrementar el consum de Malvasia de Sitges també acaba repercutint en les finances de l’Hospital de Sant Joan” i afegeix que “hem d’estar agraïts a l’ajuda i suport que també ens dispensa Slow Food del Garraf”, ja que la Malvasia compleix amb els requisits de defensa del patrimoni ecogastronòmic d’aquest col•lectiu.
Al seu torn, Josep Pascual, director tècnic del celler de l’Hospital de Sant Joan, ha explicat que “amb les elaboracions que fem, podem gaudir de tot un àpat amb vins fets de Malvasia de Sitges. Comencem amb la malvasia seca a l’aperitiu, seguim amb el Blanc Subur i, per un plat més fort podem optar per la Monembasia, un vi escumós. Per acabar, la tradicional Malvasia dolça amb les postres”. Pascual recorda que en els últims anys han fet molta pedagogia a la restauració local sobre la Malvasia, però que actualment cada vegada es demanen més referències de Malvasia.
La Setmana de la Malvasia de Sitges comença el 7 de febrer i s’allarga fins al 16, amb la participació de vuit restaurants i nou bars.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!