La Cumprativa

Llorenç del Penedès es prepara per a una nova edició del Vigralla

La quarta edició del ViGralla començarà el divendres 9 de maig, a les nou del matí, amb la jornada tècnica sobre l’enoturisme al Baix Penedès

Redacció Llorenç del Penedès 05-05-2014 19:53 Lectures 1745

El cap de setmana del 9, 10 i 11 de maig de 2014 arriba el ViGralla Baix Penedès, la mostra de vins i caves de la comarca, a Llorenç del Penedès. Amb l’objectiu de seguir promocionant els productes vitivinícoles penedesencs, la mostra organitzada per l’entitat La Cumprativa concentrarà la majoria de cellers i empreses vinícoles de la comarca a la Rambla Marinada de Llorenç del Penedès.

La quarta edició del ViGralla començarà el divendres 9 de maig, a les nou del matí, amb la jornada tècnica sobre l’enoturisme al Baix Penedès, que tindrà lloc a l’hostal del Castell de Gimenelles, organitzades pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, i que és obert a tothom. L’acte pretén donar a conèixer l’enoturisme com a recurs amb què compta la comarca i analitzar estratègies de promoció del territori. També es revisaran les actuacions fetes fins al moment a la comarca, es compartiran experiències i es debatrà sobre el futur immediat.

A les deu de la nit, a l’antic baluard del Castell de Llorenç, es farà el primer maridatge de la mostra, amb la combinació de vins, xocolates i música de gralla. Sota el guiatge i preparació del sommelier Carles Mera, s’aniran maridant una varietat de xocolates (preparats per l’obrador Dolça Tradició) amb diferents vins escollits de la comarca, que es provaran amb les músiques en directe que interpretaran el reconegut grup de grallers “Els Vinardells”.

El dissabte 10 de maig, els actes continuaran amb una excursió pels voltants de l’Ermita de Sant Antoni d’Albinyana amb un tast de vins. La inauguració de la mostra de vins, caves i degustacions gastronòmiques serà a les sis de la tarda, a la Rambla Marinada, en què el públic podrà adquirir la seva copa i provar els vins dels cellers de la comarca, i els productes gastronòmics de dos restaurants. A la mateixa hora tindrà lloc a Cal Marçal, un antic ateneu llorencenc que ha estat recuperat recentment, el tast a cegues que conduirà la reconeguda enòloga Mar Galván. El públic participant haurà d’anar descobrint diferents característiques dels vins a tastar, escollits per l’ocasió.

Els concerts del ViGralla començaran a dos quarts de nou amb la Big Band Grallera, amb la col•laboració dels alumnes de gralla de l’escola Contrapunt. A les deu de la nit actuarà la Bellvei Band.

El diumenge a les nou del matí, a la Rambla Marinada, s’hi farà l’esmorzar popular i la fira de productes artesanals, i durant tot el matí al mateix lloc hi haurà la trobada de plaques de cava, en què s’hi podrà trobar la placa commemorativa del ViGralla 2014.

A les onze del matí els actes es traslladaran al celler modernista de la Cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès, amb un tast de vins i visita guiada pel celler dissenyat a principis de segle XX per l’arquitecte Cèsar Martinell, màxim exponent del modernisme cooperativista a Catalunya.

A la una del migdia, a Cal Marçal, tindrà lloc un tast de vins de garatge, a càrrec de petits projectes d’elaboració de vi al Baix Penedès, en què presentaran els seus vins el Jesús Alonso, el Martí Giralt i Sergi Sevillano, el Josep Guillén, l’Albert Mestre i la Irene Guasch.

L’última cata del ViGralla anirà a càrrec del sommelier Agustín Palomé, un maridatge de vins i caves amb diferents productes fumats, i serà a les sis de la tarda a Cal Marçal. A dos quarts de set la mostra de vins tindrà l’actuació del grup vendrellenc Avoi Jaçç Quartet, a la Rambla.
Tots els tastos i maridatges tenen l’aforament limitat, per més informació sobre inscripcions, preus i adreces, es pot consultar el web del ViGralla, a http://vigrallabaixpenedes.wordpress.com


Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No