Gremi de Restauració i Tastavins

Acord per reforçar la presència dels vins del Penedès als restaurants de Barcelona

El Gremi de Restauració de Barcelona i els Tastavins Penedès han signat un acord de col·laboració per tal de promocionar la cultura del vi i el Penedès

Redacció Barcelona 24-02-2015 12:21 Lectures 1474
Tastavins. oan Tarrada, president de Tastavins Penedès i Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona

Tastavins. oan Tarrada, president de Tastavins Penedès i Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona

El Gremi de Restauració de Barcelona i els Tastavins Penedès han signat un acord de col·laboració per tal de promocionar la cultura del vi i, més concretament, els vins elaborats al Penedès.

El Gremi de Restauració de Barcelona és l'entitat que representa col·lectivament el sector de la restauració de la capital catalana i, per tant, és el principal interl·locutor amb institucions públiques i organismes.

Tastavins Penedès iniciarà un programa de cursos gratuïts de sommeleria i enologia de manera exclusiva per a tots els restaurants associats. L’objectiu és que aquests coneguin la gran diversitat i l’enorme qualitat de productes vinícoles que s’elaboren al Penedès.

Aquesta formació, d’una durada de dues hores, constarà d’una introducció al món del vi, a la sommelieria i a l’enologia. A més, tots els restauradors tastaran un mínim de 6 vins del Penedès. L’objectiu és que el tast sigui un primer punt de contacte amb la regió i que, després, tots els restauradors tinguin accés directe als elaboradors del Penedès.

En el marc d’aquest acord, el passat dimecres 4 de febrer, els Tastavins Penedès va gaudir de la presència de la Junta Rectora del Gremi de Restauració de Barcelona a l’Espai Penedès|BCN. A banda d’un tast amb vins del Penedès, els restauradors van celebrar una reunió de treball de la seva junta i van destacar “les molt bones característiques de la sala, a la qual li vaticinaren un futur brillant”.

Reforçar la presència a Barcelona

A Barcelona, a dia d’avui, el consum de vins catalans encara és minoritari. A diferència de la resta del país el consum de vins catalans no representa ni 1/3 del total. És per aquest motiu que Tastavins Penedès ha volgut reforçar la seva presència a Barcelona des del passat més de setembre amb una sala de tast, anomeneda “Espai Penedès|Bcn”, situada al carrer Muntaner núm. 29.

L’Espai Penedès|Bcn (que gaudeix d’acords amb el Club 3C, els subscriptors de La Vanguardia, El Tenedor i altres partners) ja ha realitzat més de 100 tastos des de la seva inauguració amb una gran assistència de públic.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No