Contra l'exclusió social

Els tres projectes de Penedès Inclusió, molt aprop del 50% d'inserció laboral dels participants

NOU SET i els ajuntaments de Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos i Sant Cugat Sesgarrigues celebren l’èxit del programa, que es preveu que s’estengui per altres municipis de la comarca

Els tres projectes de Penedès Inclusió, molt aprop del 50% d'inserció laboral dels participants. Entrem-hi

Els tres projectes de Penedès Inclusió, molt aprop del 50% d'inserció laboral dels participants. Entrem-hi

El dimarts 23 de juny es va celebrar a les instal·lacions de la muntanya de Sant Jaume l’acte de tancament dels projectes “Penedès Inclusió”, gestionats per NOU SET, en els quals hi han participat Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos i Sant Cugat Sesgarrigues.

En aquesta segona edició del programa NOU SET ha contractat vint-i-sis persones amb contractes d’inserció–formació i aprenentatge i un equip d’oficials i coordinadors que garanteixen la seva formació i el desenvolupament adequat de les obres. Des que es va iniciar el projecte, el juny del 2013, NOU SET ha contractat 61 persones amb contractes d’inserció (a més del grup d’oficials). És destacable el fet que gràcies a aquest programa, s’està a les portes d’aconseguir una inserció laboral del 50% dels participants, la qual cosa esdevé el millor indicador del seu èxit. És per aquest motiu que ja hi ha altres municipis de la comarca interessats en adherir-se al programa.

Els projectes, impulsats per tres ajuntaments i executats des de NOU SET, tenen com a finalitat la contractació, l’acompanyament i la formació de persones que es troben en situació o en risc d’exclusió social a cada municipi. A més d’estabilitzar la seva situació amb un sou, els participants reben un conjunt de formació i acompanyament que els prepara a nivell personal i professional per poder trobar feina de forma més eficaç en el futur.

Gràcies a aquest projecte s’han recuperat diferents espais i edificis amb una finalitat d’ús social per als ciutadans de cada municipi: una zona verda a la muntanya de Sant Jaume, espai on es va celebrar l’acte; tres edificis emblemàtics del centre de Vilafranca, que tindran, una utilitat social un cop estiguin rehabilitats; obres de rehabilitació i manteniment al Castell de Sant Raimon de Penyafort de Santa Margarida i els Monjos; i diferents serveis de manteniment d’espais municipals i consergeria a Sant Cugat Sesgarrigues.

Per tant, aquest projecte d’una banda dóna feina i prepara persones que es troben en situacions de gran dificultat econòmica, i de l’altra col·labora amb la rehabilitació d'equipaments amb finalitat social a Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos i Sant Cugat. Cal destacar, així mateix, el fet que membres de les famílies dels beneficiaris del projecte també han participat en el desenvolupament d’itineraris d’inserció, amb l’acompanyament de tècnics de l’Equip CRIT (format per tècnics de Serveis Socials i d’Ocupació) de l’Ajuntament de Vilafranca i equips de SSB i Ocupació de Santa Margarida i els Monjos, així com de Sant Cugat (que ha comptat amb el suport i col·laboració de la Fundació Sant Adjutori, d’aquest municipi). D’aquesta manera, l’efecte de millora de les possibilitats de trobar feina ha arribat a més persones.

A l’acte de dimarts hi van assistir els representants polítics de cadascuna de les poblacions participants i també de l’entitat que coordina tècnicament aquests projectes, l’empresa d’inserció NOU SET, que forma part del Grup ENTREM-HI, conjuntament amb NOU VERD. En els seus parlaments, es va repetir una mateixa afirmació: l’èxit del programa ha estat la suma de la bona tasca i la professionalitat de tots els agents que l’han fet possible (participants, tècnics, administració i entitats col·laboradores).
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!