Agricultura

La producció d'oli d'oliva a Catalunya caurà un 33% aquest any

Pel que fa al preu en origen, s'espera que es mantingui estable perquè hi haurà un equilibri entre oferta i demanda

ACN Lleida 22-10-2015 12:33 Lectures 1708
El primer raig de l'oli d'oliva verge extra de les olives arbiequines pel Grup Pons. ACN

El primer raig de l'oli d'oliva verge extra de les olives arbiequines pel Grup Pons. ACN

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un descens del 33% en la producció d'oli d'oliva a Catalunya per aquesta campanya, que se situarà entorn d'unes 25.000 tones front les 37.400 tones de la campanya anterior. D'aquesta manera, la producció se situarà bastant per sota d'una collita mitjana, que seria d'unes 32.000 tones d'oli. Segons la FCAC, la caiguda més forta es produirà al Baix Ebre i al Montsià, i també baixarà considerablement la producció a les comarques de Lleida. Contràriament, podria augmentar lleugerament a la zona de Siurana. Pel que fa al preu en origen, s'espera que es mantingui estable "perquè hi haurà un equilibri entre oferta i demanda".

En concret, la producció d'oli al Baix Ebre-Montsià passarà de les 23.000 tones de la campanya passada a les 12.000 de l'actual, que representen una davallada del 48%. A les comarques de Lleida disminuirà un 18%, baixant de 8.500 a 7.000 tones.

El responsable d'oli d'oliva de la FCAC, Toni Galceran, ha explicat que la campanya passada el preu mig de l'oli va pujar un 45% per la baixa producció a nivell estatal. Enguany, "el preu en origen s'hauria de mantenir estable perquè hi haurà un equilibri entre oferta i demanda" ja que "arribem a l'enllaç de campanya pràcticament sense disponibilitat d'oli i la producció no serà tan elevada com s'esperava a causa de les altes temperatures de primavera i estiu i la falta de pluges a les principals zones olivareres, que han rebaixat les expectatives inicials".


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No