75 anys d'història

El Mercat del Centre de Vilanova celebrarà el 75 aniversari amb un viatge històric

Eva Bolaño: 'els mercats formen part de la nostra salut nutricional i mental'

Sandra Payet Vilanova i la Geltrú 22-03-2016 10:41 Lectures 2495
El Mercat del Centre de Vilanova celebrarà el 75 aniversari amb un viatge històric. EIX

El Mercat del Centre de Vilanova celebrarà el 75 aniversari amb un viatge històric. EIX

Eva Bolaño és, des de fa 5 mesos, la nova directora dels Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú. Es planteja aquesta nova feina com una experiència i un repte. Durant 23 anys ha treballat al departament de Salut de l’Ajuntament en un Programa d’educació nutricional.

Què suposa per vostè el Mercat?

Els mercats formen part de la Humanitat. Van aparèixer un cop ens vam fer sedentaris. No només és un lloc on ens concentrem, sinó també, on comprem i ens relacionem. Forma part de la nostra salut nutricional i mental. No podríem viure sense ells.

A finals de mes, se celebren els 75 anys del Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú. Quins preparatius teniu en ment?

La nostra administració conjuntament amb l’Associació de Comerciants Concessionaris del Mercat del Centre estem organitzant l’aniversari per l’1 d’abril. Tot i que realment sigui el dimecres 30 de maig, hem preferit aplaçar-lo al divendres 1 per motius laborals ja que serà més fàcil per als vilanovins d’acudir-hi. Tindrem personal vestit de l’època i repartint coca i una copa de cava a totes aquelles persones que realitzin alguna compra dins el mercat. A més, oferirem algun plat típic, de fa 75 anys, perquè la gent el pugui degustar i també regalarem un petit clauer en forma del mercat. A part, compareixerà l’alcaldessa i es farà un acte commemoratiu institucional.

Després de l’1 d’abril, continurà la celebració al Mercat del Centre?

Efectivament, tenim pactades moltes iniciatives però encara ens falta programar-les. Per exemple, es prepararà una exposició de fotografia històrica i els propis vilanovins podran apadrinar, sense cap mena de compromís, alguna fotografia que els cridi l’atenció per un valor de 15 euros. En el mateix àmbit, es farà un concurs de fotografia. L ’Associació de Comerciants Concessionaris del Mercat del Centre publicarà tota la informació al respecte. També volem dur a terme una obra de teatre nocturna a l’interior de les instal•lacions decorat amb espelmes. Un altre dia vindran artistes per pintar en directe els diferents concessionaris i, fins i tot, volem crear un petit llibre sobre la trajectòria del mercat redactat per un historiador.  En darrer lloc, tenim previst convidar-hi un ex alcalde perquè n’expliqui l’evolució.

Quins reptes us plantegeu de cara al futur?

El que tenim clar és que volem augmentar les ventes. Els supermercats ens fan la competència en tema horaris però el mercat es diferència per la qualitat i el que suposa anar a unes instal•lacions que fa 75 anys que estan obertes. Per aquest motiu, hem de potenciar aquests aspectes i seguir amb la tradició d’anar a comprar al mercat. 


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres