Mercat és Vida

El Mercat del Centre compleix 75 anys i ho comença a celebrar aquest divendres

La campanya Mercat és Vida programa un gran nombre d'actes i propostes al llarg de 2016

Redacció Vilanova i la Geltrú 30-03-2016 18:49 Lectures 2889
Imatge antiga del Mercat del Centre de Vilanova. Mercat del Centre de Vila

Imatge antiga del Mercat del Centre de Vilanova. Mercat del Centre de Vila

El Mercat del Centre compleix 75 anys i obre aquest divendres a la tarda un ampli programa d'activitats. L'acte, que comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, s'iniciarà a partir de les 19 h al mateix Mercat del Centre. En aquell moment es podrà veure un gran pastís que ha realitzat l'artista vilanoví, Lluís Amaré, i que restarà alguns dies exposat per a que tothom el pugui veure. L'actriu vilanovina Núria Valls, vestida de Glòria del Mercat, parlarà amb el públic assistent a l'acte i els convidarà a que s'apropin al costat del gran pastís. Al final de la seva breu actuació parlarà la presidenta de l'Associació de Concessionaris del Mercat del Centre, Raquel Aparicio, que explicarà als assistents com es desenvoluparan els actes d'aniversari al llarg de 2016 i donarà a conèixer la campanya Mercat és Vida.

L'acte de divendres el tancarà l'alcaldessa que, seguidament, i junt a la presidenta de l'Associació de convessionaris, bufaran les espelmes del pastiis i faran una fotografia de grup. En aquest moment a les portes del mercat hi haurà diverses taules. Sota el rellotge es servirà coca i cava, i a la porta que dóna a l'avinguda de Francesc Macià es podrà degustar una sopa d'all, típic sopar, entre d' altres, de la Vilanova dels anys 40.

La campanya Mercat és Vida girarà al voltant de diferents activitats com una exposició de fotografies antigues apadrinades per vilanovins; o xerrades amb ex alcaldes i persones que en el seu dia van tenir que veure amb el naixement del mercat i també amb la seva remodelació. També està previst el Tast – Teatre. Les obres programades s'iniciaran l'11 de juny amb "La Glòria del Mercat" amb l'actriu Núria Valls sota la direcció de Teixell. El setembre s'interpretarà l'obra "La Companyia Dispersa de Comèdies", i per acabar una nit de tast i por a finals d'octubre al voltant de la festa de Tots Sants

Entre altres accions programades destaca la proposta de convidar a diferents artistes vilanovins a pintar en directe el mercat, per desprès exposar l'obra obtinguda. També està previst editar una nova edició facsímil del llibre "El Mercat de Vilanova i la Geltrú" aproximació històrica de la malaurada M. Carme Barceló i Ràfols, i la publicació d'una segona part a mans de Xavier López.

Al llarg de 2016 es durà a terme una rifa d'un viatge en creuer per a dues persones valorat en 3000 euros; un concurs de fotografia al web de l'Associació de Concessionaris; la presentació de llibre de cuina de l' Isma Prados; i cada dos mesos es realitzarà taller de cuina "La cuina dels 40". 


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres