Estiu 2016

Els allotjaments de Vilanova registren una ocupació mitjana del 86% aquest estiu

El turisme familiar ha suposat un 41% del total de visitants de la ciutat

Joan Giribet i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

Joan Giribet i Neus Lloveras. Míriam de Lamo

Els allotjaments turístics de Vilanova han registrat una ocupació mitjana del 86% durant els mesos de juliol i agost, segons les dades del Gremi d'Hostaleria que ha facilitat l'Ajuntament de Vilanova aquest dimarts al matí. Els apartaments lideren la xifra de visitants, amb un 92% durant el juliol i un 96% a l'agost, seguida dels hotels, amb un 82% i un 88%, respectivament, i els càmpings, amb un 73% i un 84%. Les famílies suposen fins a un 41% del total de visitants, un percentatge que demostra que la ciutat “està avançant” després d'haver aconseguit la certificació com a destinació turística familiar l'any passat, segons l'alcaldessa, Neus Lloveras.

França, la procedència estrangera majoritària

“El turisme de família està anant clarament en augment els darrers anys”, ha assegurat Lloveras. Els visitants estrangers suposen un 60,3% del total, amb França com la procedència majoritària dels turistes (un 34,3%), seguida del Regne Unit (9%), Alemanya (2,4%) i els Països Baixos (2,1%). Un 20% dels visitants provenen de Catalunya, i un 6%, d'Espanya.

“Per part de tots els actors del sector, la valoració de la temporada és positiva, força millor que la de l'any anterior”, ha dit l'alcaldessa. No obstant, Lloveras ha apuntat que “l'oferta d'allotjaments és un repte” per a la ciutat. “Hem augmentat els apartaments turístics, amb molt bones xifres d'ocupació. Encaixen molt bé amb el turisme familiar de la ciutat”, ha assegurat. En aquest sentit, Lloveras ha destacat que els darrers mesos s'han legalitzat fins a 93 habitatges turístics -anteriorment la gran majoria no ho estaven-, i tres més estan realitzant tràmits per fer-ho. Segons l'alcaldessa, aquesta oferta “es complementa” amb la resta de places, i des de l'Ajuntament “s'aposta” per a totes les tipologies d'allotjament. Lloveras també ha afirmat que l'Ajuntament “continua en contacte amb grans cadenes perquè hi hagi més habitacions d'hotels a Vilanova”.

Més hores de neteja a les platges

El bon estat de les platges ha estat una de les prioritats per a l'Ajuntament. La ciutat n'ha aconseguit assolir “un bon nivell”, gràcies sobretot a l'increment d'hores de neteja. “No  només ho hem fet a l'estiu, sinó tot l'any”, ha dit el regidor el regidor de Mobilitat, Serveis Viaris, Projectes i Obres, Joan Giribet. Així, s'ha augmentat en 150 hores el servei de neteja en tractor i màquina, i en 298 hores el treball manual; les dues accions han suposat una inversió d''entre 60.000 i 70.000 euros més. Pel que fa als serveis de rescat a les platges, aquest estiu ha hagut 300 assistències lleus, i 5 greus. “Hem tingut més afluència de gent a les platges i menys problemes pel que fa a rescats”, ha assegurat Giribet.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!