Centre logístic

Decathlon inaugura un nou centre logístic de 40.000 metres quadrats a Sant Esteve Sesrovires

Unifica en una única plataforma logística els centres que fins ara tenia a Vilafranca del Penedès i al mateix Sant Esteve Sesrovires i abastirà les 40 botigues que Decathlon té a Catalunya, el País Valencià i les Balears

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat que aquesta nova inversió demostra que les empreses estrangeres confien en Catalunya

Decathlon inaugura un nou centre logístic de 40.000 metres quadrats a Sant Esteve Sesrovires. ACN

Decathlon inaugura un nou centre logístic de 40.000 metres quadrats a Sant Esteve Sesrovires. ACN

La multinacional francesa de material esportiu Decathlon ha inaugurat aquest dimecres un nou centre logístic de 40.000 metres quadrats al polígon industrial de Can Margarit de Sant Esteve de Sesrovires (Baix Llobregat) amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El nou centre logístic de Decathlon a Catalunya, que unifica en una única plataforma logística els centres que fins ara tenia a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i al mateix Sant Esteve Sesrovires, abastirà les 40 botigues que Decathlon té a Catalunya, el País Valencià i les Balears. La plataforma logística, que ha suposat una inversió de 24 milions d'euros per part de Goodman, 'partner' de Decathlon en el projecte, tindrà una plantilla de 350 treballadors, dels que 50 han estat noves contractacions. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat que inversions com les de Decathlon demostren que "les empreses estrangeres confien en Catalunya" fins el punt que el 40% de les que es localitzen a l'estat espanyol opten per fer-ho a Catalunya.

A més del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l'acte d'inauguració del nou centre logístic de Decathlon a Sant Esteve Sesrovires hi han assistit el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l'alcaldessa de Sant Este Sesrovires, Carme Rallo. La multinacional francesa ha estat representada pel seu director general a l'estat espanyol, Javier López.

Precisament, Javier López ha recordat que l'activitat de Decathlon a l'Estat va començar amb una primera botiga a Badalona inaugurada l'any 1992 i que el centre logístic de Sant Esteve Sesrovires, que ara ha passat la seva activitat a la plataforma logística estrenada aquest dimecres, va obrir portes cinc anys després, l'any 1997, i el de Vilafranca l'any 2007. És per això que López ha assegurat que "Catalunya és fonamental per Decathlon i ho continuarà sent".

A banda d'unificar en una única plataforma els centres logístics que fins ara actuaven per separat a Sant Esteve Sesrovires i Vilafranca del Penedès, el centre també inclourà la preparació de les comandes online, amb tot el catàleg de productes de www.decathlon.es, i un taller regional de servei tècnic post venda que coordinarà la reparació i el manteniment del material esportiu de la zona.

El nou centre logístic, dotat amb les darreres innovacions tecnològiques, ha suposat una inversió de 24 milions d'euros que ha assumit l'immobiliària Goodman, 'partner' de Decathlon en el projecte a qui llogarà les instal·lacions. La mateixa empresa està construint dues instal·lacions més al polígon de Can Margarit que en el seu conjunt té una superfície de 65 hectàrees amb un sostre edificables de 325.000 hectàrees.

A l'hora dels discursos, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït que la multinacional francesa "refermi" la seva aposta per Catalunya que va començar l'any 1992 quan les potencialitats del país "es començaven a intuir" amb la designació de Barcelona com a seu olímpica. Aquí, Puigdemont ha destacat que Decathlon ha estat "clau" en els últims 30 anys en la creixent popularització de l'esport a Catalunya i en un evident canvi d'hàbits.

Sobre la importància d'acollir una nova inversió d'una empresa estrangera, Puigdemont ha insistit que "és un molt bon indicador per mesurar la confiança internacional en el nostre país". Aquí, el president de la Generalitat ha assenyalat que tot i representr només el 16% de la població total de l'Estat, Catalunya rep el 40% de les empreses que opten per instal·lar-se a l'estat espanyol. De fet, ha afegit, entre gener de l'any 2011 i el mes de juny de l'any en curs, Catalunya ha rebut 14.500 milions d'euros d'inversió estrangera que han suposat la creació de 38.300 nous llocs de feina.

Per últim, l'alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Carme Rallo, ha destacat que el nou polígon industrial de Can Margarit obre l'economia del municipi i de la comarca a nous sectors industrials més enllà de l'automoció i que això els obliga com a consistori a "estar atents als nous reptes i contribuir en tot allò que ens permeti avançar".

Amb tot, Rallo ha alertat que el nou polígon obliga a millorar els dos accessos al municipi perquè amb l'increment d'activitat industrial es fregarà el col·lapse. En aquest sentit, l'alcaldessa ha reclamat una vegada més el desdoblament de la B-224 per garantir que el potencial industrial del municipi no es vegi frenat per unes infraestructures viàries obsoletes 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!