Canvi estratègic

Decathlon descarta construir un parc esportiu a Sant Pere de Ribes

L'Ajuntament lamenta la decisió i diu desconèixer que l'empresa pugui traslladar-se a Vilanova

Decathlon descarta construir un parc esportiu a Sant Pere de Ribes. EIX

Decathlon descarta construir un parc esportiu a Sant Pere de Ribes. EIX

Decathlon ha renunciat finalment a construir un parc esportiu esportiu a Sant Pere de Ribes, segons explica l'alcaldessa del municipi, Abigaíl Garrido. El projecte, que preveia una inversió de més de deu milions d'euros i anava lligat a l'ampliació de la superfície comercial de l'empresa d'origen francès, ha estat finalment descartat. L'alcaldessa sosté que els motius argumentats per Decathlon han estat “la situació d'incertesa a Catalunya” i “un canvi en la línia de l'empresa”. Garrido apunta que Decathlon va anunciar la decisió “fa uns dies”, assegurant que només llogaran espais destinats a l'activitat comercial. L'alcaldessa diu no saber res de la possibilitat que l'empresa esportiva es traslladi al polígon industrial de la Masia d'en Barreres de Vilanova, una opció de la que s'està parlant aquests dies en sectors empresarials i sindicals de la comarca.

“Lamentem molt aquesta situació, hem dedicat cinc anys a un projecte que va venir de la mà de Decathlon. Hi vam lluitar moltíssim”, afirma Abigaíl Garrido. L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes recorda que l'Ajuntament “va fer una gran feina per obtenir els metres quadrats” necessaris per tirar endavant el projecte, uns requisits que van haver de ser aprovats pel Parlament. “Hem dedicat moltíssima feina perquè aquest projecte tirés endavant”, assegura. En el mateix sentit, Garrido assegura que desconeix que els plans de l'empresa passin per traslladar-se a Vilanova.

Un parc de deu hectàrees

Segons havia anunciat l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes,el parc esportiu havia de ser el primer que l’empresa volia implantar a Espanya amb una superfície d’unes deu hectàrees i un nou concepte d’establiment, de fins a 8.000 metres quadrats, 4.000m2 en una primera fase, dedicat a la comercialització dels seus productes i a provar noves tendències relacionades amb l’esport en general. La inversió podia superar els 10 milions d’euros es preveia la creació d’uns 200 llocs de treball. A més, el projecte va provocar una polèmica entre el govern del PSC i alguns grups de l'oposició, tenint en compte que l'any passat es va decidir traslladar la ubicació de l'edifici definitiu de l'institut de secundària Xaloc del Parc Central al carrer Agricultura per tal de poder encabir les noves instal·lacions de Decathlon.

Un projecte que ha condicionat el municipi, segons PDeCAT-Via

“Ens sembla una història molt lamentable”, assegura l'exalcalde de Sant Pere de Ribes i regidor de PdeCAT-Via, Lluís Giralt, sobre la retirada del projecte de part esportiu. Giralt recorda com “el Parlament va fer una exempció perquè es pogués fer aquesta acció, i després resulta que no es fa”. L'exalcalde assegura que, durant el seu govern al costat d'UM9, de setembre 2013 fins al maig de 2015, Decathlon va fer arribar a l'Ajuntament “diversos projectes, sempre sense parc esportiu”. “No es va arribar a concretar mai”, assegura. El regidor de PdeCAT-Via també es mostra molt crític amb el PSC, assegurant que, durant la campanya electoral de eleccions municipals de 2015, el partit “va dir que el projecte no es feia per culpa del govern de CiU-Via i UM9”. Lluís Giralt també lamenta el fet que el projecte hagi “condicionat” durant aquests anys la ubicació del nou institut. “Això ho ha endarrerit tot”, sosté, tenint en compte que encara no s'ha realitzat la cessió de terrenys al carrer de l'Agricultura, la darrera ubicació plantejada per al centre educatiu. Malgrat tot, el regidor de l'oposició afirma que “és important que Decathlon es quedi al municipi” i el seu grup “seguirà defensant-ho”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!