Polèmica a Sant Cugat

Reapareix al Penedès l'històric debat sobre l'enoturisme o la indústria

La ubicació estratègica de la comarca la converteix en un lloc ideal per a la indústria, però també per potenciar l'aposta de l'enoturisme

Ramon Filella Sant Cugat Sesgarrigues 16-02-2017 21:48 Lectures 3245
Reapareix al Penedès l'històric debat sobre l'enoturisme o la indústria. Ramon Filella

Reapareix al Penedès l'històric debat sobre l'enoturisme o la indústria. Ramon Filella

El debat sobre la conveniència d'apostar més per l'enoturisme o per la indústria ha tornat a aparèixer aquests darrers dies a la comarca de l'Alt Penedès arran d'una crítica formulada des d'ERC de Sant Cugat Sesgarrigues. Els republicans acusen l'equip de govern santcugatenc de voler reactivar un antic projecte d'ampliació d'un dels polígons industrials del municipi (Sud-7) sense tenir en compte els efectes d'aquesta mesura en el conjunt del poble.

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, Cisco de la Cruz, es va mostrar molt sorprès per les crítiques i per la reaparició d'aquest debat al municipi. De la Cruz va assenyalar que “l'única cosa que hem fet ha estat aprovar un estudi de viabilitat econòmica del polígon per saber en quina situació es troba i prou”.

De la Cruz va recordar que des de la darrera revisió del Pla d'Ordenació Urbanística del 2006 no hi ha hagut cap intervenció en el polígon. Pel tinent d'alcalde santcugatenc “les crítiques cap a la indústria que es produeixen a la comarca de forma més o menys periodica obliden, per exemple, que el principal element de creixement del PIB penedesenc l'aporten les diferents empreses de complements de l'automòbil que hi tenim radicades”.

Més enllà d'això, un dels problemes que arrossega Sant Cugat en relació a la proliferació d'indústries al voltant del poble és que els polígons insdustrials d'Olèrdola i Avinyonet estan situats en una zona molt propera al terme santcugatenc i aquest fet fa que, visualment, es generi la sensació que el municipi està envoltat de fàbriques.

“Som el millor exemple”

En el conjunt de l'Alt Penedès el debat sobre enoturisme o indústria està sempre damunt de la taula i apareix i desapareix de forma periòdica. En aquest sentit, l'alcaldessa de Santa Margarida i Els Monjos indica que “la nostra comarca té aquests dos puntals econòmics que hem de saber combinar i penso, sincerament, que ho estem fent de manera prou adequada. Santa Margarida i Els Monjos és un dels millors exemples que tenim d'això”.

Imma Ferret va recordar que “el Penedès és una comarca de pas amb una ubicació estratègica que la converteix en un  lloc ideal per a la indústria, però aquesta mateixa ubicació ens afavoreix per a potenciar l'aposta de l'enoturisme. Estem, doncs, davant de dues branques del mateix projecte”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No