Conjuntura econòmica

La indústria i la construcció impulsen la recuperació de l’ocupació al Penedès i el Garraf, segons l’ADEPG

L’Informe de conjuntura econòmica del darrer semestre senyala que al Baix Penedès ha crescut un 6,7% el volum de gent amb feina

Obres. Construcció. Operaris. EIX

Obres. Construcció. Operaris. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La indústria i la construcció són els sectors que més han contribuït a l’impuls de la creació de llocs de treball al Penedès i el Garraf durant els darrers sis mesos del 2016. Així ho recull l’últim Informe de conjuntura econòmica elaborat per l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf i la consultora Activa Prospect, presentat aquest dimecres al vespre. Segons l’anàlisi, al Baix Penedès, l’ocupació generada per la indústria ha crescut un 9,1%, mentre que a l’Alt Penedès, l’increment ha estat del 4,7%. En el cas del Garraf, s’ha constatat un augment en la construcció del 14,4%. Pel que fa a les dades globals, despunta el creixement de l’ocupació en el conjunt dels municipis baixpenedesencs, on ha augmentat un 6,7%, fet que situa aquest territori en el tercer lloc del rànquing comarcal.

A banda del creixement destacat de la indústria, al Baix Penedès els últims sis mesos del 2016 també s’ha incrementat l’ocupació en el sector dels serveis i de la construcció, amb un 6,4 i un 6%, respectivament. En el cas dels Serveis, l’informe de l’ADEPG especifica que l’activitat immobiliària i els serveis empresarials són els que registren un increment de l’ocupació més destacat, amb un 20.2%.

Pel que fa a l’Alt Penedès, en global, s’ha moderat la recuperació d’ocupació respecte els semestres anteriors i ara ocupa la posició 16 del rànquing comarcal, retrocedint 9 posicions en comparació al darrer informe. Pel que fa als sectors que més llocs de treball han generat durant la segona meitat del 2016, dins els serveis, hi sobresurt l’hoteleria, amb un increment del 6,7%, i l’educació, amb un 6,2%.

Finalment, en el cas del Garraf, l’increment global de l’ocupació és del 5%, fet que l’estabilitza en el rànquing comarcal en la sisena posició. A part de l’augment significatiu de la construcció, els següents sectors amb un increment notable són els serveis i la indústria, que creixen un 4,3 i un 3,6%, respectivament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local