NODE Film Clúster

Els ajuntaments del Garraf ingressen més de 40.000 euros pels rodatges de la primera meitat de l'any

NODE Film Clúster ha gestionat fins a 93 permisos de filmacions i sessions fotogràfiques, un 75,5% més que l'any anterior

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-09-2017 17:34 Lectures 2399

El primer semestre de 2017, la Garraf Film Commission, de la mà de NODE Film Clúster, ha gestionat fins a 93 permisos de filmacions i sessions fotogràfiques. La diferència entre el primer semestre de 2016 i el primer semestre de 2017 és prou explícita: un 75,5 % d’increment en l’activitat de rodatges realitzats a la comarca del Garraf.

Un altre indicador és la recaptació provinent de les taxes municipals. Els ajuntaments de la comarca en el decurs del primer semestre d’enguany van obtenir per sobre dels 40.000 € amb la concessió de permisos, la qual cosa suposa un augment del 40 % en relació amb el mateix període de l’any anterior. Un detall prou rellevant és el fet que Sitges multiplica la seva atractivitat però, a més, al seu costat creix l’activitat de filmacions a Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú.

De fet, si tenim en compte els nombrosos enregistraments que es produeixen al Parc del Garraf, els sis municipis de la comarca participen amb escreix d’aquest revulsiu.

Per als agents localitzadors, la diversitat i la singularitat d’escenaris que ofereixen els municipis del Garraf i, cal dir-ho, les facilitats que donen els ajuntaments són determinants a l’hora de triar els emplaçaments. Si això s’acompanya d’un clima molt favorable, una ubicació geoestratègica i una oferta de serveis prou complementària, el resultat no pot ser altre que la consolidació de la demarcació del Garraf com un plató altament competitiu, per la seva versatilitat i pel catàleg de prestacions.

Més que una moda, el Garraf està en auge per a les produccions publicitàries, molt especialment per als anuncis dels sectors alimentaris i de l’automoció, que valoren la combinació del patrimoni paisatgístic i cultural, com també la fesomia dels nuclis urbans.

Anuncis com el de l’Estrella, Costa Creuers, Vichy Catalan, Fanta i Cola Cao, entre molts i molts altres, com també els de les primeres marques automobilístiques, han posicionat la comarca com una referència d’especial interès per als experts de les localitzacions. Bona part d’aquest fenomen cal atribuir-lo a la tasca que porta a terme la direcció tècnica del NODE Film Clúster, amb Santi Roig al capdavant.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No