Fira de la Transhumància

La ramaderia ocuparà Santa Margarida i els Monjos per posar en valor la transhumància

La Fira de la Transhumància comptarà amb un tancat d’ovelles i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas o crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping

Redacció Santa Margarida i els Monjos 17-10-2017 11:19 Lectures 2863
La Fira de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos. EIX

La Fira de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos. EIX

Aquest diumenge es durà a terme a Santa Margarida i els Monjos la tercera edició de la Fira de la Transhumància. La mostra, que es farà de nou a l’aparcament d’entrada als Monjos, comptarà amb una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, amb una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

La fira obrirà les seves portes de 10 del matí a 2 de la tarda i comptarà amb un tancat d’ovelles i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas o crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping, entre altres.

A dos quarts de dotze la Fira inclourà l’actuació del Ball de Pastorets de Santa Margarida i els Monjos i al llarg de tot el matí es podrà gaudir de la música del grup tradicional La Portàtil FM.

També durant tot el matí es durà a terme una viquimarató fotogràfica coordinada des de la Biblioteca amb l’objectiu de plasmar la fira en imatges.

Activitats paral·leles

Les activitats de la Fira inclouen també un programa d’activitats paral·leles que començarà el divendres 20 d’octubre amb una exposició fotogràfica, a la Biblioteca, sobre la construcció de la presa del pantà de Foix durant el primer terç del s. XX. Al mateix espai, a les 6 de la tarda es farà l’activitat infantil “la petita GLU-GLU-GLU” sobre el cicles i els estats de l’aigua, a càrrec de la companyia Fes-t’ho com vulguis.

El mateix divendres a les 19 h, el Molí del Foix acollirà una taula rodona sobre transhumància, camins ramaders i el projecte del Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès.

Finalment, a les 8 del vespre, les caves Markel, als Monjos, acolliran el concert de “Celtic groove”, una proposta de música celta emmarcada en el programa Viu el Parc. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No