Mercats

Campanya sobre un bon etiquetatge del peix en els punts de venda de Vilanova

L'activitat s'emmarca en les polítiques públiques per promocionar el peix com a producte de proximitat i millorar-ne la comercialització

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-10-2017 17:41 Lectures 2348
Campanya sobre un bon etiquetatge del peix en els punts de venda de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Campanya sobre un bon etiquetatge del peix en els punts de venda de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Diverses peixateries dels mercats municipals de Vilanova i la Geltrú han participat aquesta setmana en una sessió sobre l'etiquetatge del producte, en el marc d'una campanya que promou la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. L'organització d'aquesta activitat a Vilanova i la Geltrú forma part de les polítiques que impulsen conjuntament l'Ajuntament de la ciutat, la Confraria de Pescadors i la pròpia Direcció General, per promoure el peix de proximitat i millorar-ne la comercialització.

Un bon etiquetatge en els punts de venda, a banda de facilitar al consumidor la informació necessària sobre el producte, té la finalitat d'identificar els productors, promocionar el peix de llotja i fomentar la confiança dels consumidors en el sector pesquer local. Per això, la campanya sobre l'etiquetatge s'està adreçant, primer, als comercialitzadors, però es preveu també organitzar sessions per a altres col·lectius.

A les peixateries de Vilanova i la Geltrú es constata que ja existeix sensibilització sobre la importància d'un bon etiquetatge. La sessió, impartida per la Direcció General de Pesca, ha volgut incidir en el paper rellevant dels punts de venda com a intermediaris en tot el procés que va des de l'arribada del peix a la llotja fins a la taula.

Les polítiques públiques de promoció de l'activitat pesquera, que impulsen l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Direcció General de Pesca de la mà de la Confraria de Pescadors, tenen l'objectiu d'enfortir un sector de producció important per a la ciutat, que la singularitza com a port pesquer amb més volum de captures del país.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans