Expansió i digitalització

L’Institut del Cava organitza una jornada sobre comerç online del vi als mercats asiàtics

El mercat online del vi asiàtic es posiciona com un dels més forts i amb més potencial del món

David Pedrol, referent en el món del vi a internet, impartirà la jornada

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 05-12-2017 11:32 Lectures 623
L’Institut del Cava organitza una jornada sobre comerç online del vi als mercats asiàtics. Institut del Cava

L’Institut del Cava organitza una jornada sobre comerç online del vi als mercats asiàtics. Institut del Cava

El pròxim 12 de desembre tindrà lloc a Sant Sadurní d’Anoia "Els mercats asiàtics, expansió i digitalització", una jornada temàtica organitzada per l’Institut del Cava. El seminari dirigit als cellers elabors del Cava abordarà les principals tendències del mercat asiàtic i el potencial que aquest té pels vins i Caves.  L’expert en comercialització de vins per internet, David Pedrol, donarà a conèixer, a partir de la seva experiència a Àsia, on fa més de deu anys que hi resideix, les claus perquè el sector expandeixi la seva presència en aquest continent, especialment a la Xina. A més, Pedrol introduirà la importància de les noves tecnologies i l’aposta pels canals de venda online com un dels factors clau de creixement en aquest mercat.

David Pedrol ha esdevingut un referent en el mercat del vi i el cava a Àsia, així com un dels principals promotors de la digitalització d’aquest sector al continent asiàtic. Amb més de 15 anys d’experiència en la indústria vitivinícola, ha estat escollit com un dels 50 empresaris més influents del món del vi segons la prestigiosa revista Decanter. Llicenciat per The Wine Institute of London, ha impartit classes i conferències sobre el negoci del vi per tot el món. Al 2011 es va unir al projecte Yesmywine. Més endavant, va decidir crear el seu propi projecte, Winetobe, una startup ubicada a Singapur que té com a objectiu ser la primera plataforma online multipaís de venda de vins amb lliurament express.

Aquesta jornada s’enquadra en un moment molt bo per a les exportacions de vi a Àsia i és que el comerç mundial del vi, al 2016, s’ha caracteritzat per l’excel·lent desenvolupament de les importacions xineses. Segons dades de l’Observatorio Espanyol del Mercado del Vino (OEMV), al 2016 Xina va augmentar les seves compres de vi un 15% en volum i un 22% en valor. En el context del vi espanyol, el gegant asiàtic va gastar al 2016 un 30% més, un any record per a les seves importacions. En el segment del vi escumós espanyol, Xina va registrar també al 2016 el seu màxim històric. En conseqüència, Espanya ha representat al 2016 el tercer proveïdor de vi escumós de Xina.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No