Penedès 360º

Sant Sadurní d'Anoia rep més de 161.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme

Es renovarà la museografia del CIC FASSINA - Centre d'Interpretació del cava i Oficina de Turisme

Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) rebrà 161.000 euros dels fons europeus FEDER per potenciar el turisme al municipi. El projecte planteja la renovació de la museografia del CIC FASSINA- Centre d'Interpretació del cava i Oficina de Turisme per convertir la localitat en una destinació turística de primer ordre. Sant Sadurní d'Anoia és un dels catorze municipis en què es faran actuacions en el marc del projecte Penedès 360º elaborat pel Consell Comarcal d'aquest territori i que ha estat seleccionat pel departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com un dels subvencionables en la convocatòria europea.

Amb aquesta finalitat es presenta una actuació centrada a renovar la museografia del centre i es proposa fer projecte que continuï essent modern però que no tingui una dependència tan elevada a escala tècnica dels recursos audiovisuals, que sigui apte i d'interès per a diferents tipus de públic.

Al mateix temps es vol garantir que continuï mantenint l'essència de centre d'interpretació del món del cava, però sense entrar en competència amb l'elevada oferta turística privada ni amb altres recursos museogràfics que es puguin trobar en el territori, sinó que sigui un recurs turístic que complementi l'oferta.

La intervenció pretén substituir una part de la producció audiovisual i també de la maquinària fins a la renovació total de tota la maquinària i el discurs.

L’obra està pressupostada en 322.314 euros i el fons FEDER n'aportarà 161.157,03. Com en el conjunt del projecte, les actuacions es faran entre l'any 2017 i el 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020.

L'actuació de Sant Sadurní d'Anoia s'inclou en l'estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l'Alt Penedès que gira entorn del turisme actiu, sostenible i cultural i que es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking. En total la comarca rebrà 2,1 MEUR i es faran actuacions a catorze municipis.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!