Balanç de l'any

Codorníu augmenta els beneficis un 61% al primer semestre del seu exercici fiscal

El grup atribueix els bons resultats al negoci dels vins i caves de gamma alta

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El grup Codorníu Raventós ha tancat el primer semestre del seu exercici fiscal 2017/2018 amb uns beneficis d'11 milions d'euros, que suposa un 61% d'increment respecte al mateix període de l'exercici anterior, quan la companyia vitivinícola va liderar el mercat estatal, amb uns ingressos de 236 milions d'euros, segons ha informat el grup. La companyia atribueix els bons resultats al seu pla estratègic d'enfocar el negoci dels vins i caves de gamma alta, que ja representen el 55% de la facturació global de la companyia, un percentatge que s'espera que incrementi fins al 62% en aquest any fiscal 2017/2018, segons ha apuntat la companyia.

Segons Javier Pagés, conseller delegat de la companyia, en els darrers tres anys la facturació ha augmentat 20 milions d'euros amb les gammes com Vinya Pomal, Anna de Codorníu, Legaris i Raimat i ha afegit que “el canvi d'estratègia ja iniciada l'any 2015, fonamentada en una millora dels marges per preu, mix i eficiències està suposant un augment per ampolla superior al doble dígit”.

En el segment de cava, que representa el 50% de la xifra de negoci del grup, la companyia va créixer un 3% al mercat estatal, per sobre de la categoria que va créixer un 2,3% (dades IRI 2017). El grup destaca la bona marxa d'Anna de Codorníu, amb un creixement del 5%, a un preu de venda dues vegades per sobre de la mitjana del mercat.

El negoci de vins tranquils, que representa ja el 50% del grup, va créixer un 7% al mercat espanyol, un augment que s'ha donat de forma sostinguda per vuitè any consecutiu. Així mateix, l'àrea internacional representa el 47% de les vendes amb creixements "notables" de les gammes altes tant en cava com en vi.

Des de just abans de la crisi econòmica el grup ha crescut en 30,5 milions d'euros i destaquen els creixements de Bodegas Bilbaínas (Rioja), que ha doblegat la seva facturació, així com els de Legaris (Ribera del Duero) i dels de Septima (Mendoza, a l'Argentina) que l'han quadruplicat. Anna de Codorníu també ha aconseguit creixements sextuplicant les seves vendes a l'exterior, segons ha indicat el grup.

Futur relleu de Mar Raventós

Després de més de quaranta anys en la companyia i una vintena al capdavant de la presidència del grup Codorníu Raventós, Mar Raventós es jubilarà a finals del 2018. Està previst que el fins ara CEO del grup vitivinícola, Javier Pagés, assumeixi la presidència, donant pas a un procés de selecció per elegir el nou executiu que dirigirà la companyia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local